Foto: Publicitātes attēli

Ja arī tev ir ideja, par kuru nepārtraukti domā un vēlies pamēģināt to realizēt, Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators ir īstā vieta, kur to izdarīt. Šeit, strādājot kopā ar citiem inkubatora dalībniekiem, saņemot padomus un atsauksmes no mentoriem un ejot soli pa solim uz priekšu, drošā vidē varēsi realizēt savu biznesa ideju, izveidot produkta prototipu un tikt pie pirmajiem klientiem. Vēl līdz 18. oktobrim LU aicina izmantot iespēju un pieteikt savu dalību inkubatorā, klikšķinot šeit.

LU Biznesa inkubatorā astoņu nedēļu laikā ikvienam dalībniekam būs iespēja kopā ar dažādiem nozaru profesionāļiem un mentoriem apgūt savas biznesa idejas izstrādi. Pēc astoņu nedēļu programmas norisināsies dalībnieku Demo diena, kuras ietvaros studentu komandas pretendēs uz naudas balvām līdz pat 5000 eiro apmērā. Labākās 15 komandas varēs turpināt dalību inkubatorā vēl 12 nedēļas, kuru laikā LU studentiem tiks piešķirtas arī ikmēneša stipendijas. Lai kļūtu par inkubatora dalībnieku, komandai ir jāaizpilda pieteikums. LU studentu Biznesa inkubatorā var pieteikties arī komandas, kuru sastāvā darbojas ne tikai LU studenti, bet arī citu augstskolu studenti vai absolventi.

Programmas dalībniekiem nodarbības vadīs tādi nozares profesionāļi kā Anna Andersone, Viesturs Sosārs, Ernests Štāls, Ralfs Goba un citi. Pirmo astoņu nedēļu laikā tiks strādāts pie idejas validācijas, savu potenciālo klientu profila noteikšanas un minimālā dzīvotspējīgā produkta izstrādes. Šajā laikā dalībniekiem paredzētas arī tikšanās ar mentoriem, kuri uzklausīs komandu idejas, padarīto un nākotnes mērķus un uzdevumus, un sniegs savu ieguldījumu un atbalstu ideju attīstīšanā.
Inkubatora dalībniekiem būs iespēja izmantot arī biroja telpas, foto studiju ar visu aprīkojumu, ražošanas telpas, kā arī 3D printeri, lāzergriezēju un citas prototipu izstrādē noderīgas lietas.

Ja tev vēl nav savas biznesa idejas, taču vēlies ar savām prasmēm palīdzēt kādai no komandām, apmeklē inkubatora organizēto komandu veidošanas pasākumu jeb "Matchmaking vakaru" 15. oktobrī, kura laikā būs iespēja dzirdēt citu cilvēku idejas un, iespējams, atrast sev domubiedrus.

Tā kā šogad inkubācijas programma norisināsies tikai attālinātā formā, īpaši aicināti iesaistīties citu LU filiāļu un arī augstskolu studenti, kuriem iepriekš nav bijusi iespēja pievienoties inkubatoram tieši attāluma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!