Foto: Shutterstock
Interesenti ir aicināti piedalīties nākotnes medicīnas tehnoloģiju hakatonā, kas no 8. līdz 10. novembrim notiks Rīgā, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta telpās. Hakatonā tiks meklēti inovatīvi risinājumi ar pielietojumu medicīnā, cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanā un biotehnoloģijās.

Trīs dienu laikā dalībniekiem starpnozaru komandās būs iespēja attīstīt savas idejas starptautisku mentoru vadībā un prezentēt tās žūrijai, investoriem, zinātniekiem un citiem pasākuma dalībniekiem. Labāko ideju autori saņems vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem.

Aicināti pieteikties dalībnieki, kam ir agrīnās stadijas idejas, kā arī tie, kas jau ir izstrādājuši prototipus. Tāpat organizatori vēlas dalībnieku vidū redzēt esošu uzņēmumu pārstāvjus, kas vēlas savus produktus papildināt ar tehnoloģijām. Tiks pieņemta jebkura ideja, kas ir saistīta ar medicīnu, biotehnoloģiju un dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Īpaši tiek gaidītas idejas no šādām nozarēm:

  • personalizētā un precīzijas medicīna;
  • biomarķieri onkoloģijā, infekcijas slimībās u. tml.;
  • šūnu izpēte dažādās vidēs;
  • biosensori, iekārtas;
  • diagnostikas iekārtas;
  • IT risinājumi personalizētai medicīnai.

Tāpat dalībnieki, kuriem pagaidām nav ideju, aicināti pievienoties kādai komandai un palīdzēt ar zināšanām šādās jomās – medicīna, farmācija, fizika, bioloģija, materiālzinātne, ķīmija, biznesa attīstība, dizains, inženierzinātnes, programmēšana, mārketings.

Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtu.

Ja vēlies pieteikties, visu nepieciešamo informāciju atradīsi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!