Foto: LU fotoarhīvs
Pēc satriecošas uzvaras Pasaules studentu komandu programmēšanas sacensību ceturtdaļfinālā Minskā, kas norisinājās oktobra izskaņā, Latvijas Universitātes (LU) studenti nu gatavojas nākamajam izaicinājumam – pusfinālam Sanktpēterburgā.

Pasaules studentu komandu programmēšanas sacensību (ICPC) Ziemeļeirāzijas reģiona Rietumu apakšreģiona ceturtdaļfinālā piedalījās 55 komandas no Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas un Kaļiņingradas apgabala Krievijā. Latvijas Universitāte šogad tika pārstāvēta ar sešām komandām.
Komanda "LU 2", kuru pārstāv Aleksejs Zajakins, Aleksandrs Zajakins un Kristaps Čivkulis, piecās stundās spēja atrisināt visvairāk uzdevumu – desmit no vienpadsmit. Iepriekš LU ceturtdaļfinālā uzvarēt bija izdevies divreiz – 2005. un 2018. gadā.

Divas spēcīgākās Latvijas Universitātes komandas ("LU 2" un "LU 1") 29. novembrī dosies uz pusfinālu Sanktpēterburgā, Krievijā, kur cīnīsies par ceļazīmi uz finālu, kas 2020. gada jūnijā norisināsies Maskavā. LU komandas sacensībām gatavo Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns un pētnieks Jevgēnijs Vihrovs.

LU komandu dalība sacensībās tiek nodrošināta ar sponsoru atbalstu, un viens no tiem ir IT uzņēmums "Emergn".

"Uzņēmums "Emergn" ik gadu veic dažādus atbalsta pasākumus studējošiem IT nozarē. Arī šoreiz, sadarbojoties ar LU, studentiem dalībai Pasaules programmēšanas sacensībām piešķirts līdzfinansējums, sekmējot jauno talantu izaugsmi un konkurētspēju pasaules līmeņa sacensībās. Atbalsts izglītībā ir viena no mūsu uzņēmuma prioritātēm, mums ir svarīgi atbalstīt jaunos speciālistus, lai viņi ir gatavi palikt un strādāt Latvijas kompānijās, nevis doties uz ārvalstīm, lai viņi apzinās, ka esam gatavi investēt gaišajos prātos, un viņi mums ir vajadzīgi šeit, Latvijā. Runājot par Pasaules programmēšanas sacensībām – gaidīsim pusfinālu, kas notiks 29. novembrī Sanktpēterburgā, un turēsim īkšķus par Latvijas studentu iekļūšanu finālā. Sniegsim atbalstu arī turpmāk mūsu uzņēmuma paredzēto atbalsta programmu ietvaros," komentē Pēteris Krastiņš, "Emergn" finanšu un administratīvais direktors.

"Sporta programmēšanas panākumu pamatā ir ne tikai dalībnieku talants, bet arī cītīgs darbs, ko studenti iegulda. "Emergn" atbalsts palīdz viņiem attīstīt savu talantu un cītīgi trenēties – par šo ziedojumu mēs studentus ik gadu varam aizsūtīt un mūsu reģiona nozīmīgākajām un sarežģītākajām treniņnometnēm Petrozavodskā un Maskavā, kas ļauj gūt nozīmīgu starptautisko pieredzi, cīnīties līdzās pasaules čempioniem, gūt degsmi un aizrautību parādīt savas zināšanas un prasmes. Pateicoties ziedotāju atbalstam, pagājušajā gadā studenti piedalījās Minskas ceturtdaļfinālā, treniņnometnē Maskavā, pusfinālā Sanktpēterburgā, ziemas treniņnometnē Petrozavodskā, pirms fināla treniņnometnē Maskavā, finālā Porto. Vēlamies pateikties par ikvienu sniegto atbalstu!" pauž Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes dekāns un studentu komandu treneris Guntis Arnicāns.

LU studentu komandu dalību sacensībās atbalsta: AS "Emergn", SIA "eazyBI", SIA "Datakom", AS "RIX Technologies", SIA "TestDevLab", SIA "ZZ Dats", VISMA grupas uzņēmumi Latvijā, SIA "whiteCryption", Amerikas latvieši, kuri pārstāv "Friends of the University of Latvia" – Latvijas goda konsuls Ilinoisas štatā Roberts Blumbergs, Latvijas goda konsuls Mičiganā Andris Lācis un Galenieku ģimene. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds un RTU Attīstības fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!