Foto: LU fotoarhīvs
Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkas Zinātņu mājas bibliotēkā (Jelgavas ielā 3) studentu individuālam mācību darbam pieejams jaunradītais, unikālais mācību līdzeklis programmēšanas pamatprincipu apguvei "Programmējam ar prieku", ko ar LU fonda un mecenāta SIA "Mikrotīkls" atbalstu LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē (FMOF) radījis fizikas zinātņu doktors, pētnieks un docents Ivars Driķis (attēlā).

Turpmāk inovatīvo didaktisko materiālu studiju procesā izmantot varēs ne tikai LU FMOF fizikas bakalaura studenti un tematisku pasākumu – Jauno fiziķu skolas un Latvijas programmētāju dienas – apmeklētāji, bet ikviens LU students. Tāpat kā jebkuru studiju procesā noderīgu grāmatu, arī "Programmējam ar prieku" jau šobrīd, uzrādot derīgu LU studenta apliecību, var saņemt LU Bibliotēkas Zinātņu mājas bibliotēkā.

Lai izmēģinātu "Programmējam ar prieku" sniegto jauno programmēšanas apguves pieredzi, studenti var doties uz LU Bibliotēkas Zinātņu mājas bibliotēku darba dienās no pulksten 10 līdz 18, sestdienās no pulksten 9 līdz 17 un jautāt bibliotekāram par "Programmējam ar prieku" kastītes saņemšanu. Informācija par mācību līdzekļa komplektu pieejama arī Valsts nozīmes bibliotēku elektroniskajā kopkatalogā.

Foto: LU fotoarhīvs

Vairāk par mācību līdzekli vari izlasīt šeit:

"Programmējam ar prieku" ir LU fonda un mecenāta "Mikrotīkls" atbalstīts projekts, kura rezultātā izgatavoti 100 mācību līdzekļa eksemplāri, kas sastāv no mikrodatora, dažādiem moduļiem un vadiem.

Kā stāsta projekta idejas un izpildījuma autors Ivars Driķis, jebkuras elektroniskas iekārtas uzbūvēšanai ir nepieciešami speciālisti, kas labi pārzina gan elektroniku, gan programmēšanu.

Bakalaura studiju programmas "Fizika" programmā iekļautā "Arduino" programmēšana nodrošina abu šo prasmju pamatu apguvi. Gatavojot kursa saturu, tika konstatēts, ka tirgū nav pieejami piemēroti mācību elektroniskie moduļi, tāpēc radās ideja tos izgatavot pašiem, stāsta Driķis.

Foto: LU fotoarhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!