Foto: Malmar Sheet Metal
"Malmar Sheet Metal" ir beļģu metālapstrādes uzņēmums, kas strādā Ventspils Brīvostas industriālajā teritorijā. Ražošanas apjoms piespiedu dīkstāves laikā samazinājies, tāpēc uzņēmumā ķērušies pie inovatīva roktura ražošanas. Šis jaunā dizaina rokturis ļauj atvērt durvis ar elkoni, nevis plaukstu, turklāt uz roktura iespējams uzdrukāt logotipu.

"Ideja ir no beļģu kolēģiem. Mēs saražojām prototipus un tagad informējam savus klientus par to, ka šāds produkts ir pieejams. Apzinājām arī vietējos uzņēmumus un organizācijas. Šobrīd ir interese no viena Ventspils uzņēmuma un no Beļģijas ir viens pasūtījums," stāsta "Malmar Sheet Metal" ražošanas vadītājs Raivis Balodis.

Metālapstrādes uzņēmums Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā strādā jau kopš 2006. gada, nodrošinot vairāk nekā 200 darbavietu. Uzņēmums nodarbojas ar autobusu, kravas automašīnu, būvniecības tehnikas un celtņu šasiju rezerves daļu ražošanu – tur top detaļas tādiem pasaulē zināmiem zīmoliem kā "Volvo", "Renault", "Scania", "Caterpillar", "Atlas Copco", "Komatsu", "Dynapac" un "Mitsubishi".

"Ņemot vērā sarežģītību un specifiku tiem produktiem, ko mēs ikdienā ražojam, tad šis ir ļoti vienkāršs risinājums – ātri var gan uzzīmēt, gan saražot," saka Raivis, cerot, ka jau drīz atkal varēs palēnām kāpināt ierastās produkcijas ražošanas apjomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!