Šis laiks, kad prātīgāk bez īpašas vajadzības no mājas ārā neiet, ir perfekti piemērots profesionālajai pilnveidei, ko vari īstenot attālināti. Lai atbalstītu mūsdienīgu zināšanu apguvi, "Microsoft" globālās iniciatīvas ietvaros sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centru LUMIC, ISM Vadības un ekonomikas universitāti Viļņā un Igaunijas Biznesa skolu Tallinā uzsāk "Digitālo prasmju pilnveides programmu Baltijā", kas būs pieejama ikvienam Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājam. Plānots, ka darba tirgū pieprasītas zināšanas katrā valstī apgūs vairāk nekā 10 000 cilvēku. Informāciju par to, kā pieteikties, meklē rakstā!

"Digitālo prasmju pilnveides programma Baltijā" ir personīgās attīstības programma, kas balstīta uz pašmācību un kurā ikviens interesents attālināti varēs apgūt darba tirgū aktuālas zināšanas sev piemērotā laikā un tempā. Jaunās mācību programmas mērķauditorija ir gan studenti, gan dažādu profesiju pārstāvji neatkarīgi no vecuma un nozares, kurā viņi strādā.

Programmā ir divi moduļi: pirmajā modulī pieejama biznesa un datu analīze, bet otrais programmu un lietotņu izstrādes modulis ļauj apgūt programmatūras un sistēmu projektēšanas pamatprincipus, kā arī izstrādes un testēšanas metodes. Astoņu nedēļu ilgā pašmācība tiks papildināta ar praktiskām nodarbībām, kuru laikā mācību programmas vadītājs ar piesaistītajiem nozares ekspertiem sniegs ieskatu zināšanu pielietojamībā. Lai saņemtu apliecinājumu par kursa beigšanu, mācību noslēgumā būs jākārto tests.

"Darba tirgus visā pasaulē patlaban piedzīvo straujas un visaptverošas pārmaiņas, jo attālinātais darbs, procesu digitalizācija un automatizācija maina zināšanu un prasmju struktūru. Pasaules Ekonomikas foruma jaunākā pētījuma rezultāti liecina, ka tuvāko piecu gadu laikā aptuveni 50% darba ņēmēju būs nepieciešama pārkvalificēšanās. Šobrīd ikvienam no mums ir svarīgi negaidīt, bet domāt par tādu zināšanu un iemaņu apgūšanu, kas palīdzēs sekmīgi izmantot jaunās tehnoloģijas savā labā un būt pieprasītam darba tirgū tagad un nākotnē," uzsver "Microsoft" Centrālās un Austrumeiropas multivalstu reģiona vadītāja Anke den Oudena.

"Digitālās transformācijas procesā straujas pārmaiņas piedzīvo ne tikai darba vide, bet arī izglītības process. Arvien lielāka loma karjeras izaugsmē ir zināšanām, ko darbinieks apguvis papildus formālajai izglītībai. Turklāt svarīga ir spēja pašizglītoties, apgūstot zināšanas patstāvīgi. LU Inovāciju centra LUMIC un "Microsoft" mācību programma ir veids, kā ikvienam sev izdevīgā laikā un vietā apgūt mācībās vai darbā noderīgas digitālās prasmes un nekavējoties tās pielietot praksē," uzsver LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja profesore Signe Bāliņa.

"Digitālo prasmju pilnveides programmā Baltijā" zināšanas varēs apgūt kādā no šiem piedāvātajiem virzieniem: biznesa analīze, datu analīze, bezkoda un mazkoda programmu izstrāde (low-code/no code) vai lietotņu izstrāde.

Biznesa analīze ļaus pilnveidot iemaņas darbā ar datiem, piemēram, datu vizualizāciju un analīzi, mākoņdatošanas pamatus un to pielietojumu biznesa attīstībai. Datu analīzes kursā tiek piedāvāts apgūt datu vizualizācijas pamatus, darbības ar "Microsoft" platformu "Power BI" un citas datu izmantošanas pamatzināšanas. Bezkoda un mazkoda programmu izstrādes kursā tiks apgūta programmatūras un sistēmu projektēšana, kā arī izstrādes un testēšanas metodes, bet zināšanas par lietotņu izstrādi palīdzēs vienkāršot, pārveidot un automatizēt biznesa procesus.

Ikviens programmas dalībnieks varēs sagatavoties, lai kārtotu eksāmenu un saņemtu "Microsoft" sertifikātu. Motivētākajiem programmas dalībniekiem būs iespēja pieteikties virtuālai praksei, kurā iegūtās zināšanas varēs pielietot dzīvē.

Ja vēlies papildināt zināšanas, tas no tevis prasīs tikai vēlmi un laiku, jo mācības ir bez maksas. Tās notiks angļu valodā, un pieteikties vari līdz pat 31. decembrim, klikšķinot šeit. Praktiskās nodarbības ar programmas vadītājiem sāksies nākamā gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!