Pasaules Drošāka interneta dienā, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi, Latvijas Drošāka interneta centrs "Drossinternets.lv" sadarbībā ar "Campus" piedāvā ekspertu diskusijas tiešraidi "Noķerti tīklā".

Diskusiju vadīs portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš, bet ar saviem padomiem un pieredzi dalīsies "Drossinternets.lv" vadītāja Maija Katkovska, podkāsta #DigitālāsBrokastis vadītājs Artis Ozoliņš, sociālantropologs, Rīgas Stradiņa Universitātes docents Klāvs Sedlenieks un podkāsta #PēdējāPilīte vadītājs, reperis Jānis Krīvēns.

Tāpat atgādinām, ka skolēni aicināti piedalīties "E-zināšanu čempionātā" – tiešsaistes testā zināšanu pārbaudei par drošu un jēgpilnu interneta lietošanu. To var pildīt līdz 28. februārim datorā vai savā viedtālrunī. "E-zināšanu čempionātā" var piedalīties gan organizēti, piemēram, informātikas, datorikas vai klases audzināšanas mācību stundu laikā, gan arī individuāli.

Esi gatavs pārbaudīt savas zināšanas? Aiziet!


Jāpiebilst, ka "E-zināšanu čempionāts" ir jau trešā "Drossinternets.lv" organizētā plaša mēroga skolēnu zināšanu pārbaude, kas balstīta praktiskos uzdevumos. 2018. gadā kopā ar Valsts izglītības satura centru norisinājās diagnostikas darbs, kuru aizpildīja vairāk nekā 18 tūkstoši 3. un 6. klašu skolēnu.

Plašu skolēnu atsaucību izpelnījās arī pirms gada organizētais konkurss "Izaicini savas pelēkās šūnas!", kurā piedalījās vairāk nekā 16 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas.

Drošāka interneta dienā izglītojoši pasākumi par to, kā sevi pasargāt internetā un kā virtuālajā vidē citam pret citu izturēties cieņpilni, notiks vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā skolās, bibliotēkās un jauniešu centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!