Foto: Andrea Piacquadio no pexels.com

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus un organizācijas 4. un 5. janvārī pievienoties informatīviem tiešsaistes semināriem par jaunākajām ES programmu "Erasmus+" jaunatnes jomas un "Eiropas Solidaritātes korpuss" aktualitātēm. Kopumā jaunatnes jomas projektiem 2023. gadā pieejami teju 6,4 miljoni eiro.

Lai sniegtu informāciju par jaunākajām izmaiņām, prioritātēm un projektu veidiem, JSPA organizēs trīs tiešsaistes informatīvos seminārus par programmas "Erasmus+" jaunatnes jomas un "Eiropas Solidaritātes korpuss" projektiem:

Visiem informatīvajiem semināriem nepieciešams iepriekš reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu. Tiešraidi būs iespējams vērot arī JSPA "Facebook" lapā.

Neskaidrību un jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar ES programmas "Erasmus+" nodaļas vecākajiem ekspertiem.

Pieejamais finansējums un projektu iesniegšana

Kopumā 2023. gadā jaunatnes jomas projektiem pieejami teju 6.4 miljoni eiro – vairāk nekā 5 miljoni programmas "Erasmus+", kā arī teju 1,4 miljoni programmas "Eiropas Solidaritātes korpuss" projektiem.

Nevalstiskās organizācijas, pašvaldības un to iestādes, valsts iestādes, neformālas jauniešu grupas, sociālie uzņēmumi, u. c. kas jau strādā vai vēlas strādāt jaunatnes jomā, projektus 2023. gadā varēs iesniegt šādos termiņos:

  • līdz 23. februāra pulksten 13.00 pēc Latvijas laika (jauniešu apmaiņas, jaunatnes darbinieku mobilitātes, jaunatnes līdzdalības, "DiscoverEU" iekļaušanas projektu un "Erasmus+" akreditācijas ikgadējās dotācijas pieprasījumus, kā arī "Eiropas Solidaritātes korpuss" solidaritātes projektiem un brīvprātīgā darba projektu finansējuma pieprasījumam);
  • līdz 22. marta pulksten 13.00 pēc Latvijas laika (sadarbības partnerības un maza mēroga partnerības projektus);
  • līdz 4. oktobra pulksten 13.00 pēc Latvijas laika (jauniešu apmaiņas, jaunatnes darbinieku mobilitātes, jauniešu līdzdalības, "DiscoverEU" iekļaušanas, sadarbības partnerības un maza mēroga partnerības projektus, kā arī "Eiropas Solidaritātes korpuss" solidaritātes projektiem un brīvprātīgā darba projektu finansējuma pieprasījumam, ja 23. februāra konkursā viss finansējums netiks apgūts).

Plašāka informācija par programmām "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss", projektu veidiem un citām būtiskām jaunatnes jomas aktualitātēm atrodama tīmekļa vietnē jaunatne.gov.lv.

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) darbojas kopš 1999. gada. Tā ir Izglītības un zinātnes ministres pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību. JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: "Erasmus+"; "Eiropas Solidaritātes korpuss", Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem "Eurodesk", "eTwinning", Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu "PROTI un DARI!". JSPA regulāri papildina informāciju par vietēja un starptautiska mēroga mācībām un citām pilnveidošanās iespējām, aktuālos jaunumus publicējot tīmekļa vietnē jaunatne.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!