Foto: Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) 2022. gada novembrī jauniešiem un jaunatnes jomā iesaistītajiem, tai skaitā organizāciju un pašvaldību pārstāvjiem, piedāvā daudzveidīgas mācības un pasākumus. Savukārt starptautisku piedāvājumu interesentiem iespēju pieteikties pieredzes apmaiņas vizītei Somijā, mācībām Īslandē, kā arī piedalīties tiešsaistes mācību kursā par starptautisko darbu ar jaunatni.

Lai padziļinātu zināšanas un palielinātu motivāciju piedalīties ES programmu "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss" projektos, organizāciju pārstāvjus, atbalsta personas un vecākus aicina piedalīties mācībās. Tās notiks no 29. novembra līdz 1. decembrim viesnīcā "Hotel Jurmala SPA", Jomas ielā 47/49, Jūrmalā. Pieteikšanās līdz 21. novembrim, aizpildot anketu.

Ekoskolu un nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties trīs dienu mācībām par videi draudzīgu pieeju projektos un vides ilgtspējas tematikas projektu realizāciju jaunatnes jomas projektos. Mācības notiks no 2022. gada 6. līdz 8. decembrim Siguldā. Pieteikšanās līdz 25. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu.

Savukārt, lai izstrādātu un sagatavotu "Partnerības sadarbībai" ("Sadarbības partnerības" un "Maza mēroga partnerības") projektu pieteikumu programmā "Erasmus+", organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties divu līmeņu klātienes projektu darbnīcai 14.–16. decembrī un 25.–27. janvārī. Pieteikšanās 1. līmeņa mācībām līdz 30. novembrim elektroniski.

Piesaki brīvprātīgo godināšanai "Gada brīvprātīgais 2022"

JSPA sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru aicina Latvijas iedzīvotājus un organizācijas pieteikt brīvprātīgā darba veicējus un organizētājus, kuri laika posmā no 2021. gada 15. decembra līdz 2022. gada 21. novembrim devuši ievērojamu ieguldījumu sabiedrības labā. Brīvprātīgos godināšanai iespējams pieteikt līdz 21. novembrim. Pieteikuma anketas un Godināšanas nolikums pieejami portālā www.brivpratigie.lv.

Starptautisku mācību un pasākumu iespējas

JSPA novembrī piedāvā darbā ar jaunatni iesaistītajiem pieteikt dalību starptautiskai pieredzes apmaiņas vizītei Somijā, mācību kursam Īslandē, kā arī piedalīties tiešsaistes mācību kursā par profesionālo izaugsmi starptautiskajā darbā ar jaunatni.

Jaunatnes darbinieki un mācību vadītāji aicināti piedalīties tiešsaistes mācību kursā par profesionālo izaugsmi starptautiskajā darbā ar jaunatni, kas norisināsies vairākos moduļos un posmos laikā no 13. novembra līdz 19. decembrim. Lai gan kurss jau ir sācies, tam vēl joprojām iespējams pievienoties, aizpildot pieteikuma anketu.

No 9. līdz 13. janvārim Tamperē, Somijā notiks pieredzes apmaiņas vizīte par darbu ar jauniešiem NEET situācijā. Pašvaldību un NVO pārstāvjiem, kuri piedāvā pakalpojumus jauniešiem NEET situācijā, tiešā veidā strādā ar jauniešiem vai plāno pakalpojumu attīstību jauniešiem NEET situācijā, iespējams pieteikties apmaiņas vizītei līdz 30. novembrim SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē.

Savukārt jaunatnes darbinieki un līderi, kā arī jaunatnes projektu vadītāji un īstenotāji aicināti līdz 2022. gada 5. decembrim pieteikties mācību kursam "Skaties augšup! Kritiskā domāšana jaunatnes darbā". Tas norisināsies no 2023. gada 31. janvāra līdz 5. februārim Īslandē.

Par JSPA

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir Izglītības un zinātnes ministres pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību. JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: "Erasmus+"; "Eiropas Solidaritātes korpuss", Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem "Eurodesk", "eTwinning", Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu "PROTI un DARI!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!