Foto: "Overkill Ventures" mentori un nesenākās programmas absolventi
Vairāki akcelerācijas fonda "Overkill Ventures" jaunuzņēmumi ir veiksmīgi izvērsuši darbību, piesaistot papildu finansējumu, tostarp arī Silīcija ielejā.

Kopš starta 2018. gadā fonds ir atbalstījis 19 uzņēmumus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Bulgārijas, Polijas, Dānijas un Baltkrievijas. Divu gadu laikā jau ir aizvadītas trīs mentoringa programmas, un tikko noslēgusies pieteikumu pieņemšana ceturtajai, kur interesi par programmu izrādīja vairāk nekā 500 jaunuzņēmumu no visas pasaules.

Pirmās mentoringa programmas pārstāvis – "Axdraft" no Ukrainas –, kas piedāvā juridisko dokumentu saskaņošanas automatizāciju, pēc akcelerācijas fonda programmas absolvēšanas ir piesaistījis finansējumu 150 tūkstošu ASV dolāru apmērā no prestižā "Y Combinator", kā arī 1,1 miljonu ASV dolāru no citiem investoriem Silīcija ielejā.

Personāla atlases un komunikācijas rīka izstrādātājs no Igaunijas – "GuavaHR" – uzvarējis ceturtajā "Nordic Angel" programmā (NAP4), ko rīko Igaunijas Biznesa eņģeļu tīkls, tādējādi piesaistot 160 tūkstošu eiro finansējuma.

Labi veicies arī Polijas jaunuzņēmumam "Therapify" – platforma psiholoģiskajam atbalstam tiešsaistē. Polijas Starptautiskajā hakatonā "Unite to Fight Covid-19" uzņēmums izcīnījis uzvaru.

Latvijas 3D drukas programmatūras uzņēmums "FabControl" no fonda "Overkill Ventures" finansējumu saņēma 2. kārtā – vairāk nekā 200 tūkstošu eiro. Starp investoriem ir arī privātie investori. "FabControl" attīsta produktu "3Doptimizer.com".

"Overkill Ventures" ceturtā mentoringa programma sāksies 27. jūlijā, un tajā piedalīsies ne vairāk kā 11 jaunuzņēmumi.

"Mēs investējam jaunuzņēmumos, kas vēl tikai sāk savu darbību, un tas ir zināms risks. Taču to uzņemoties, sagaidām lielu atdevi no pašiem uzņēmējiem. Mūsu fokusā ir ne tikai inovācijas un produkta nākotnes perspektīvas, bet arī dibinātāju komandas, kam ir jābūt nozares zināšanām un pieredzei, degsmei un gatavībai daudz strādāt. Mūsu portfolio uzņēmumu panākumu pamats ir komandu sūrais darbs, dibinātāju patiesā aizraušanās ar tehnoloģijām un vēlēšanās pozitīvi ietekmēt Latvijas un pasaules nākotni," uzskata "Overkill Ventures" investīciju direktore Arta Abāšina.

Vairāk par tehnoloģiju pasaules sasniegumiem lasi portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!