Foto: Shutterstock
Noslēdzies virtuālais sporta inovāciju hakatons "SportHack 2020 Latvija", kurā piedalījās vairāk nekā 300 dalībnieki no 50 pasaules valstīm.

Komandas cīnījās par balvām divās kategorijās – "Jauna ideja" un "Projekts attīstībā", kā arī tika noteikts vispārējais hakatona uzvarētājs. Kopumā hakatonam pieteicās 35 komandas. Labākos rezultātus palīdzēja sasniegt 66 pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju un sporta jomas mentori.

Hakatonā piedalījās gan profesionāli sportisti, gan sportisti – amatieri, gan arī treneri un sporta organizācijas, kā arī dizaineri, programmētāji, mārketinga un citu jomu pārstāvji. Hakatona dalībniekiem tika definētas četras pamata tēmas jeb izaicinājumi:

  • Uzveicam krīzi kopā
  • Sports un inovācijas
  • Sporta infrastruktūra un aprīkojums
  • Sporta dati

Papildus Latvijas sporta jomas organizācijas izvirzīja 20 izaicinājumus, aicinot komandas piedāvāt jaunus un drosmīgus risinājums konkrētām vajadzībām.

Par vispārējo "SportHack 2020 Latvija" hakatona uzvarētāju tika atzīta "Riga Kayking" komanda, kas izstrādāja platformu, kurā laivu īpašnieki nodrošina iespēju Rīgas iedzīvotājiem un viesiem iepazīt Rīgu, izmantojot kajakus.

"Paši "laivojam" jau četrus gadus, un nolēmām izveidot platformu, kas ir kā "Uber" kajaku īpašniekiem un aktīvā dzīvesveida piekritējiem, kuri vēlas iepazīt pilsētu no jauna skatu punkta. Papildus laivu nomas paltformai, izstrādājām arī dažāda garuma un sarežģītības maršrutus, kas pielāgoti gan iesācējiem, gan pieredzējušiem "laivot" gribētājiem," uzvaru komentē komandas pārstāvis Matijs Babris. "Riga Kayaking" komanda ieguva iespēju izmantot "Google Cloud Services" pakalpojumus 3000 eiro vērtībā.

Kategorijā "Projekts attīstībā" pirmo vietu un 1000 eiro naudas balvu ieguva komanda "FitShark", kas izstrādā inovatīvu sporta apģērbu ar iebūvētiem sensoriem, lai samazinātu traumu gūšanas risku sportojot.

Kategorijā "Jauna ideja" pirmo vietu un 1000 eiro naudas balvu ieguva komanda "Vindere", kas izstrādāja risinājumu sporta treneriem treniņu procesa plānošanai un uzskatei, ņemot vērā katra sportista individuālās vajadzības.

Otrās vietas ieguvēji katrā kategorijā ieguva 600 eiro naudas balvu. Savukārt trešās vietas ieguvēji saņēma 400 eiro.

Uzzini un iedvesmojies inovāciju un tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!