Foto: Publicitātes foto

Vēl tikai līdz 14. februārim skolas var pieteikt savas komandas AS "Latvenergo" organizētajam 8. un 9. klašu skolēnu erudīcijas konkursam "FIZMIX Eksperiments", kas šogad notiks 25. reizi. Šī ir iespēja piedalīties ceturtdaļgadsimta vērienīgākajā fizikas notikumā Latvijā. Konkursa fināls būs īpašs ar grandiozu konkursa programmu un lielāko Fizikas festivālu Baltijā, kas norisināsies 25. aprīlī "Hanzas peronā".

Fizikas festivāla laikā norisināsies konkursa lielais fināls, kurā tiks noskaidrota katra Latvijas reģiona un Rīgas uzvarētāju komanda. Uzvarētāju pārstāvji iegūs galveno balvu – piedalīšanos AS "Latvenergo" īpaši organizētā izglītojošā, izzinošā un aktīvā atpūtas vasaras nometnē visiem konkursa uzvarētājiem kopā. Arī apmeklētājiem un komandu atbalstītājiem būs iespēja izbaudīt festivāla gaisotni, piedalīties dažādās izglītojošās aktivitātēs, baudīt muzikālus priekšnesumus un laimēt balvas.

Vēl divas dienas – līdz 14. februārim – vari izveidot un pieteikt savas skolas komandu, klikšķinot šeit.

Komandā jābūt pieciem 8. un/vai 9. klašu skolēniem un vienam skolotājam, kas darbosies kā konsultants.

No 17. februāra līdz 24. martam notiks neklātienes kārta, kurā komandām patstāvīgi būs jārisina uzdevumi un jāpelna punkti, lai izcīnītu vietu lielajā finālā. Konkursa finālā sacentīsies 60 labākās komandas no visas Latvijas, un 30 no tām nokļūs pusfinālā, savukārt cīņu par pirmo vietu turpinās septiņas zinošākās komandas.

"FIZMIX Eksperimenta" mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par fiziku, aicinot apgūt to interesantā un aizraujošā veidā, kā arī sniegt skolēniem iespēju socializēties ar vienaudžiem un iegūt vērtīgas zināšanas turpmākai dzīvei un nākotnes profesijai. Šogad ir konkursa 25. jubilejas gads, tāpēc dalībniekus un festivāla apmeklētājus sagaidīs pārsteigumi, jaunas tradīcijas, konkursi un balvas festivāla laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!