Valsts mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" notikušo Antona Korbeina fotogrāfiju izstādi "Mortals/Mirstīgie" apmeklējuši aptuveni 7000 skatītāju, tādējādi tā ir kļuvusi par vienu no visvairāk apmeklētajām ārzemju autoru ekspozīcijām.
Kā aģentūrai LETA sacīja izstāžu zāles pārstāvis: "Varbūt ar mūsu Maiju Tabaku gluži sacensties nevar, tomēr no ārzemju viesu izstādēm šī neapšaubāmi ir vispopulārākā."

Kā ziņots, izstādē bija redzamas 140 fotogrāfijas raksturo četrus Korbeina daiļrades posmus. Tajā varēja aplūkot Korbeina melnbaltās fotogrāfijas, kas raksturo agrīno viņa daiļrades periodu, brūni baltie darbi, kas iegūti, melnbaltus fotonegatīvus kopējot uz krāsaina papīra, zilo darbu sērija un pēdējos gados tapusi pašportretu sērija.

Korbeina fotogrāfiju izstādes apceļojušas visu pasauli, bet Latvijā viņa darbi eksponēti pirmo reizi.

Korbeins ir veidojis videoklipus, mūzikas albumu noformējumus un skatuves dizainu tādām pasaules mūzikas leģendām kā "U2", "Depeche Mode", "R.E.M.", Deividam Bovijam, "Metallica", "Travis", Kurtam Kobeinam, Nikam Keivam, "The Rolling Stones", Šainedai O’Konorai Džo Kokeram, Tomam Veitam, Pīteram Gabrielam, Stingam un Bjorkai.

Vairāk nekā 30 gadu laikā fotomākslinieka kameras priekšā ir stājušies arī aktieri Džonijs Deps, Nikolass Keidžs, Līva Tailere, Klints Īstvuds, Šons Pens, Mels Gibsons, modeles Naomija Kembela, Helēna Kristensena un Kristija Turlingtona.

Antons Korbeins joprojām sadarbojas ar Latvijas grupu "Prāta vētra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!