Foto: No privātā arhīva
Ventspils Augstskolas studiju programmas "Elektronikas inženierija" students Rodrigo Laurinovičs pierādījis savas zināšanas un prasmes, saņemot starptautisku atzinību un iegūstot iespēju zināšanas pilnveidot Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA). Viņš ir pirmais bakalaura līmeņa studiju students no Latvijas, kurš ticis pie prakses vietas EKA.

Tas, ka Rodrigo ir ieguvis prestižo vakanci, apliecina studenta izcilās zināšanas un ir būtisks novērtējums Ventspils Augstskolas studiju programmai "Elektronikas inženierija", kura spēj sagatavot ļoti augstas klases speciālistus. Programmas direktors Jānis Šate norāda, ka tas ir ļoti liels pagodinājums ne tikai pašam Rodrigo, bet arī visiem Ventspils Augstskolas docētājiem, kuri spēj studentiem sniegt zināšanas un prasmes, kuras tiek novērtētas tik augsta mēroga starptautiskā organizācijā.

Rodrigo ir audzis Daugavpilī, bet studēt devās uz Ventspili, kur izvēlējās pilnveidot savas zināšanas studiju programmā "Elektronikas inženierija". Prakses laikā Rodrigo strādās pie nanosatelīta OPS-SAT2 izstrādes. Darbs notiek Vācijā, Darmštatē, kur atrodas EKA Eiropas Kosmosa operāciju centrs. Ikdienā Rodrigo komunicē ar pārējiem komandas dalībniekiem par satelīta izstrādes procesa virzību, darbojas pie misijas plānošanas un attēlu apstrādes procesiem, tāpat viņam jādarbojas pie eksperimentu izstrādes.

Prakse EKA ir iespējama, jo Ventspils Augstskolas inženierzinātņu institūts "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs" (VSRC) īsteno vairākus projektus sadarbībā ar EKA. VSRC sniedz nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zinātnes attīstībā un ik gadu zinātnē iesaista arī Ventspils Augstskolas studentus, paverot viņiem starptautiskas pētniecības iespējas.

--

Eiropas Kosmosa aģentūra ir starptautiska organizācija, kuras sastāvā ir 22 dalībvalstis. Tās misija ir veidot un attīstīt Eiropas kosmosa kapacitātes un nodrošināt, ka investīcijas kosmosa nozarē nes ieguvumus Eiropas iedzīvotājiem un industrijai. Aģentūra nodarbina ap 2200 zinātniekus, inženierus, IT speciālistus un administratīvo personālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!