Foto: Publicitātes foto
Pēc nepilna mēneša, no 17. līdz 19. jūnijam, hakatons "CodeX" Rīgā pulcēs programmētājus no 20 valstīm, kuriem būs iespēja rādīt savas prasmes un strādāt pie aizraujošiem programmēšanas izaicinājumiem. Hakatons Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) telpās uzņems vairāk nekā 200 programmētājus klātienē, kā arī vairāk nekā 100 papildu dalībnieku virtuālajā vidē.

Hakatonā komandām būs 48 stundas, lai izstrādātu risinājumus vienam no izaicinājumiem pēc savas izvēles. Izaicinājumus piedāvā gan IT uzņēmumi, gan strauji augoši Latvijas jaunuzņēmumi, kā arī Rīgas pilsēta un RTU, un to vidū ir gan kriptovalūtu risinājumi, gan 3D tehnoloģijas, gan automatizācijas izaicinājumi. Dalībniekiem būs iespēja konsultēties ar mentoriem, kā arī pieeja unikāliem datiem un jaunākajām tehnoloģijām. Hakatona labākā risinājuma autori saņems naudas balvu 5000 eiro apmērā no galvenā atbalstītāja "Ubiquiti", kā arī citas balvas no izaicinājumu devējiem.

Iepazīsties ar izaicinājumiem, kuriem klāt ķersies hakatona dalībnieki:

  • "Gravity Team", viens no veiksmīgākajiem kriptovalūtu jomas jaunuzņēmumiem Baltijā, izaicina dalībnieku komandas izmēģināt savus spēkus sava kriptovalūtu bota izveidē. Labākajam komandas risinājumam piešķirs vienu digitālās valūtas ETH vienību (šobrīd aptuveni 1800 eiro).
  • RTU dalībniekiem piedāvās 3D datu modeli – pilsētas "digitālo dvīni", kurā tostarp attēlota arī pati hakatona norises vieta. Dalībnieki varēs izmantot šo datu kopu, lai veidotu idejas uz "digitālā dvīņa" bāzes.
  • "Atea", vadošais IT infrastruktūras piegādātājs Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, meklē radošu rīku, lai uzlabotu sanāksmju pārraudzību lielajos uzņēmumos, kad lielākā daļa komandas strādā attālināti, izmantojot automatizētu un mākslīgā intelekta vadītu sanāksmju produktivitātes risinājumu.
  • "Emergn", starptautisks IT uzņēmums, izaicina dalībnieku komandas izstrādāt jaunus veidus, kā uzlabot apdrošināšanas klientu pieredzi apdrošināšanas jomā, izmantojot īpaši pielāgotus un mūsdienīgus risinājumus.
  • "Latvijas Pasts" aicina hakatona komandas piedāvāt idejas un risinājumus, kas uzlabotu pasta pakalpojumu procesus iedzīvotājiem. Uzņēmums būs atvērts autonomiem, robotikas, IoT (lietu interneta) un citiem viediem risinājumiem vai idejām, kas uzlabos pasta pakalpojumus ikvienam. Labākais risinājums saņems 2000 eiro balvu.
  • Rīgas pilsētas izaicinājuma dalībniekiem būs jārada programmatūras prototips "Lightspace" AR (papildinātās realitātes) ierīču izmantošanai izglītības procesā Rīgas skolās, sevišķu uzmanību pievēršot iespējām risinājumu ieviest eksakto un sociālo zinātņu apguvē. Labākā komanda saņems naudas balvu 2000 eiro apmērā no pašvaldības.


Turpretī tiem dalībniekiem, kuri ir iesācēji programmēšanā un vēlas gūt pirmo pieredzi radošu risinājumu izstrādē, hakatons aicina piedalīties "low-code" (mazkoda) izaicinājumā. Izaicinājumu iesācējiem sagatavojuši kopienas partneri "Riga TechGirls" – Latvijas spēcīgākā tehnoloģiju prasmju veicināšanas NVO. Izaicinājuma laikā dalībniekiem būs jāizstrādā hakatona komunikācijas platformas "Discord" bots. Izaicinājums dos lielisku iespēju piedalīties tiem, kuri tikko sākuši savus pirmos soļus IT jomā vai ir ieinteresēti izmēģināt kaut ko jaunu radošā vidē. Izstrādes procesu papildinās "Riga TechGirls" vadītas darbnīcas, kā arī mentoru atbalsts.

Pieteikšanās hakatonam joprojām ir atvērta, un vēl ir pieejamas dažas vietas klātienes dalībai – klikšķini šeit. Dalība "CodeX" ir bez maksas visiem dalībniekiem (ieskaitot pārtiku, dzērienus un izmitināšanu). Hakatona organizatoru komanda aicina pieteikties dalībniekus ne tikai no Latvijas, bet arī no visas Eiropas – hakatons vienlaicīgi notiks gan virtuāli, gan klātienē Rīgā, Latvijā. Pasākums norisināsies angļu valodā.

Organizatori norāda, ka starptautiskā hakatona "CodeX" mērķis ir padarīt Rīgu par aizraujošu galamērķi jauniem talantiem un veidot tehnoloģiju kopienu, kuras centrā ir sadarbība un koprade. "CodeX" būs atvērts auditorijai ar visdažādākajām prasmēm un tas nodrošinās unikālu iespēju strādāt un sadarboties ar simtiem izstrādātāju. Hakatona laikā dalībnieki varēs piekļūt arī mentorēšanas sesijām, darbnīcām un dažādiem neformāliem pasākumiem.

"CodeX" organizē inovāciju vadības uzņēmums "Helve" sadarbībā ar galvenajiem atbalstītājiem – "Ubiquiti" un "Gravity Team", kā arī norises vietas atbalstītāju Rīgas Tehnisko universitāti.

Jaunumus uzzināt vari arī hakatona "Facebook", "Linkedin" un "Twitter" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!