Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 12. septembrī, pulksten 16 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā prezentēs jaunu mācību līdzekli programmēšanas pamatu apguvei, liecina informācija LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) mājaslapā.

Jaunais līdzeklis tiks prezentēts LU fonda atbalstīta un FMOF īstenota projekta "Programmējam ar prieku" prezentācijas pasākumā. Tajā projekta īstenotājs, LU FMOF docents Dr. fiz. Ivars Driķis prezentēs ar platīna mecenāta SIA "Mikrotīkls" finansiālu atbalstu radītu mācību līdzekli programmēšanas pamatu apguvei.

Skaidrojot "Programmējam ar prieku" idejas rašanos, Driķis stāsta: "Jebkuras elektroniskas iekārtas uzbūvēšanai ir nepieciešami speciālisti, kas labi pārzina gan elektroniku, gan programmēšanu. Šādi speciālisti ir ļoti pieprasīti darba tirgū, un pieprasījums pēc tiem pieaug." Šī iemesla dēļ ticis uzlabots Fizikas bakalaura studiju programmas kurss "Datori un programmatūra 1", iekļaujot "Arduino" programmēšanu, kas nodrošina gan programmēšanas, gan elektronikas pamatu apguvi. "Gatavojot kursa saturu, tika konstatēts, ka tirgū nav pieejami piemēroti mācību elektroniskie moduļi, tāpēc radās ideja tos izgatavot pašiem," tā Driķis.

Foto: Publicitātes foto

"Programmējam ar prieku" ir LU fonda un mecenāta "Mikrotīkls" atbalstīts projekts, kura rezultātā izgatavoti 100 mācību līdzekļa eksemplāri, kas sastāv no mikrodatora, dažādiem moduļiem un vadiem. Kā minēts, didaktisko materiālu izmantos Fizikas bakalaura studenti, apgūstot programmēšanas pamatprincipus, bet citiem interesantiem ar jaunradīto mācību līdzekli būs iespēja iepazīties LU Zinātņu mājas bibliotēkā, kur tas būs pieejams individuālai lietošanai (jautāt bibliotekāram/ -ei).

Foto: Publicitātes foto

Ar projekta rezultātā radītā mācību komplekta ideju, saturu un pielietojumu ikkatrs interesents varēs iepazīties "Programmējam ar prieku" prezentācijas pasākumā, kurā sīkāk par mācību līdzekli un tā tapšanas procesu iepazīstinās pats projekta autors Ivars Driķis. Projekta prezentācija notiks LU FMOF Elektronikas laboratorijā, kas atrodas LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas (Jelgavas ielā 3) 503. telpā. Prezentācijas apmeklētājiem būs iespēja ne vien noskatīties studentu demonstrējumus, bet arī vienkāršākās darbības pamēģināt pašiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!