Foto: Publicitātes foto

No 10. līdz 14. septembrim Rīgā viesojās 20 ārvalstu jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvji – investori, viedokļu līderi, žurnālisti un uzņēmēji – pasākuma “IntRIGA:Startup Riot” ietvaros, ko organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Pasākuma mērķis bija sekmēt attiecību stiprināšanu un attīstību, savstarpējās pieredzes apmaiņu starp ārvalstu jaunuzņēmumu ekosistēmām, popularizējot Latviju kā labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai, kā arī investīcijām tehnoloģiju uzņēmumos.

Pasākuma ietvaros viesi 11. septembrī apmeklēja "Accenture" un "Startup Safari Riga 2019", bet pēc tam iepazina Rīgu un tīklojās un iepazīstināja citus ar startup ekosistēmu savā valstī. Pirmā ekskursija veda uz Elektronikas un datorzinātņu institūtu, kur tūres dalībniekiem bija iespēja aplūkot dažādus inovatīvus risinājumus, tostarp pašbraucošu auto un dažāda veida robotus. Pēc tūres institūtā tika apmeklēti akseleratori "Startup Wise Guys" un Komercializācijas reaktors, kurā norisinājās darbnīca, sniedzot ieskatu tajā, ar ko atšķiras zinātniskos pētījumos balstīts jaunuzņēmums no tāda, kas nestrādā ar unikālu tehnoloģiju. Turpinot iepazīšanos ar biznesa vidi Latvijā, dalībnieki viesojās pie diviem no Latvijas veiksmes stāstiem – "Printful" un "Sonarworks", kur ne tikai iepazinās ar uzņēmumu vēsturi, bet arī guva iespēju izmēģināt to radītos produktus.

Tūres noslēgumā viesi devās uz "Aerodium", kur tehnoloģiju sniegtās iespējas tika izmēģinātas praksē, un Liepupes muižu, kur tūri noslēdza ar svinīgām vakariņam.

Riska kapitāla fondu tirgus īpatnība ir tāda, ka tas tiek veidots uz sadarbības tīklu un ilgtermiņa partnerības bāzes. Tādos pasākumos kā šī tūre tiek likts pamats turpmākiem ilgtermiņa projektiem.
Pasākuma dalībnieks Jurijs Fedotkins (Iurii Fedotkin), partneris tehnoloģiju akseleratorā "Expanse Capital"

"Attiecību dibināšana un savstarpēja komunikācija, pareizie cilvēki pareizajā laikā un vietā – lielisks pasākuma formāts. Vairākas dienas kopā ar nepazīstamiem cilvēkiem no dažādām valstīm bija iespēja iepazīt citu valstu kultūru un sadarbības īpatnības, kas noteikti noderēs nākotnē, ja vēlēsimies turpinātsadarbību jaunā līmenī," iespaidos dalās pasākuma dalībnieks Džonijs Lehto (Joni Lehto), "NewCo Helsinki" ekosistēmas veidotājs.

Foto: Publicitātes foto
Pasākumā "IntRIGA:Startup Riot" piedalījās dalībnieki no dažādām valstīm: Norvēģijas, Izraēlas, Ukrainas, Igaunijas, Dānijas, Somijas, Turcijas, Portugāles, Baltkrievijas, Krievijas, Beļģijas, Anglijas, Uzbekistānas, Francijas, Latvijas un Lietuvas.

Vairāk par LIAA jaunuzņēmumu atbalsta programmām var uzzināt LIAA mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!