Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 25. janvārī, skolēni no visas Latvijas pulcēsies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolā, kur notiks starptautiskā informātikas un algoritmiskās domāšanas konkursa "Bebr[a]s'19" noslēdzošā kārta.

Konkursā piedalīsies 100 labākie 5.-12. klašu skolēni, kuri guva augstākos rezultātus "Bebr[a]s'19" konkursa pirmajā kārtā pērn novembrī. Kopumā starptautiskā mēroga konkursā piedalījās ap trim miljoniem skolēnu no 56 pasaules valstīm. Nebijusi augsta skolēnu atsaucība un sīva konkurence bija arī Latvijā – loģikas uzdevumus tiešsaistē izpildīja 19 550 dalībnieku no 419 Latvijas skolām.

Šajā sestdienā RTU Inženierzinātņu vidusskolas telpās sastapsies 20 labākie skolēni no katras vecuma grupas un klātienē rādīs savas prasmes šķetināt loģikas uzdevumus. Ņemot vērā, ka dalībnieki Rīgā ieradīsies no visas Latvijas, klātesošos sagaida ne tikai spraiga uzdevumu pildīšana, bet arī izklaides programma, kurā piedalīties varēs arī līdzbraucēji – skolotāji un vecāki. Konkursa organizētājs "Visma" dalībniekiem sarūpējis tematiski atbilstošas, vērtīgas un aizraujošas balvas, ko saņems trīs labāko rezultātu ieguvēji katrā vecuma grupā.

Konkursa pirmssākumi meklējami 2004. gadā Lietuvā, un ar katru gadu tas guvis aizvien plašāku popularitāti visā pasaulē. Latvijā konkurss notiek kopš 2005. gada, kad to organizēt uzņēmās Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta (MII) pētnieks Mārtiņs Opmanis. Vēlāk rūpes par "Bebr[a]s" rīkošanu pārņēma Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolotāja Elma Rudzīte. Būtisku ieguldījumu konkursa sistēmas izveidošanā sniedzis arī viņas skolnieks, nu jau pieredzējušais programmētājs Mārtiņš Balodis.

Kopš 2016. gada konkursu organizē IT uzņēmumu grupa "Visma" sadarbībā ar MII pētnieku Mārtiņu Opmani. Visa pamatā – ticība, ka gan uzņēmumu, gan valsts, gan sabiedrības un indivīdu ilgtspējīgas attīstības stūrakmens ir izglītība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!