Lai skolas laikā veicinātu meiteņu lielāku interesi par iespējām tehnoloģiju jomā, "Riga TechGirls" sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā 16. novembrī organizē tiešsaistē bezmaksas darbnīcu 3D modelēšanā.

Darbnīca paredzēta meitenēm vecumā no 11 līdz 15 gadiem un norosināsies 16. novembrī pulksten 16.30. Nodarbības ilgums – 2,5 stundas. Tiešsaistes nodarbībā lektores vadībā dalībnieces varēs iepazīt "Blender" programmatūru un spert pirmos soļus 3D modelēšanā. Nekādas iepriekšējas zināšanas nav nepieciešamas, galvenais, ka ir datorpele un dators, uz kura ir uzinstalēta bezmaksas "Blender" programmatūra.

Pirmos soļus 3D modelēšanā skolnieces apgūs kopā ar "Blender Kids Latvia" grupiņas vienu no pirmsācējām un tās dalībnieci Elīnu Lideri. "Blender" ir viena no populārākajām 3D modelēšanas programmām, kas izmantota pazīstamu animācijas filmu un datorspēļu veidošanā. "Blender Kids" ir Latvijā aizsākta iniciatīva, kurā reizi nedēļā bērni kopā ar vecākiem pašmācības ceļā apgūst ''Blender'' programmas pamatus. Ar viņu veikumu var iepazīties iniciatīvas "Instagram" kontā.

Dalībai darbnīcā vietu skaits ir ierobežots. Pieteikties var, klikšķinot šeit. Plašāku informāciju par darbnīcu un bezmaksas programmatūru "Blender", kas nepieciešama darbnīcas laikā, var atrast "Riga TechGirls" lapā vietnē "Facebook".

3D modelēšanas darbnīca ir daļa no "Riga TechGirls" iniciatīvas skolnieču digitālo prasmju attīstīšanai – "TEKLA workshop and dialogue 2021" pasākumiem, kas tiek organizēti sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā, "Swedish Institute" un KTH.

"Riga TechGirls" ir nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir izglītot un iedvesmot vairāk sievietes iesaistīties un darboties tehnoloģiju nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!