Foto: Publicitātes attēls
Atzīmējot Starptautisko sieviešu dienu, aizvadītajā nogalē norisinājās ikgadējais biedrības "Riga TechGirls" organizētais "Women in Tech" hakatons, kas pulcēja dalībniekus gan klātienē Latvijas Universitātes Dabas mājā, gan tiešsaistē. Hakatona mērķis bija iedrošināt dalībniekus izmēģināt roku tehnoloģiju projektu veidošanā, īpaši mudinot piedalīties tos, kas šajā jomā ir iesācēji. Šoreiz uzvaras laurus plūca komanda "SORTIQ" ar lietotni, kas palīdz atbildīgi atbrīvoties no sadzīves priekšmetiem, kuriem saimniecībā vairs nav pielietojuma.

Labākās idejas autores "SORTIQ" saņēma naudas balvu 1000 eiro, biļetes uz "Riga COMM" konferenci un balvas no "Accenture Baltics", savukārt trim citām komandām – "ION", "EarthWise" un "United" – būs iespēja piedalīties "Startup Wise Guys" pirmsakselerācijas programmā.

"Jau ceturto gadu pēc kārtas organizējot šo pasākumu, aizvien redzam lielu skaitu dalībnieku, kuri hakatonā piedalās pirmo reizi. Tas priecē, jo apstiprina mūsu pārliecību, ka inovācijās radošums un apņēmība bieži vien ir svarīgākas lietas par lielu pieredzi. Arī mentori komentēja, ka dalībnieku iesniegtās idejas šogad bija ļoti kvalitatīvas, tādēļ ir īpaši svarīgi turpināt nodrošināt atvērtu un iekļaujošu vidi, kur jebkurš var justies droši izsapņot un attīstīt savas idejas," stāsta "Riga TechGirls" pārstāve un pasākuma vadītāja Līna Sarma.

Hakatona "Energy. Resources. Efficiency." komandu idejas izvērtēja žūrija, kuras sastāvu veidoja "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone, uzņēmuma "Printify" dizaina un izpētes nodaļas vadītāja Līga Lētiņa, Latvijas Universitātes vadošais eksperts un lektors Deivids Tenis, "Atea" tehnoloģiju un attīstības vadītājs Pauls Jansons un "Rimi Baltic" Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Lazdāne.

"Žūrijas darbs šogad bija izteikti izaicinošs, jo visas komandas 48 stundu laikā bija ļoti labi pastrādājušas! Iespaidīgi bija gan tehnoloģiju risinājumi, gan arī ideju mērogs un spēja risināt enerģijas un resursu jautājumus. Kā pierasts, sievietes hakatonos bieži koncentrējas uz sociālo ieguvumu, ne tik ļoti uz peļņas potenciālu, pie kā noteikti vajadzēs strādāt nākamajos soļos," komentē Andersone.

Ja vēlies iepazīties ar pārējo komandu sniegumu, šajā saitē atrodami visi hakatona laikā izstrādātie projekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!