Foto: Publicitātes attēls
No 25. līdz 27. martam "Riga TechGirls" organizē gadskārtējo "Women in Tech" hakatonu, kurā šogad plānots fokusēties uz tehnoloģiju inovāciju radīšanu miera un drošības veicināšanai. Hakatonā aicinātas pieteikties dažādu nozaru profesionāles, kā arī tehnoloģiju ekspertes un iesācējas, un arī vīrieši. Hakatona uzvarētājiem paredzētas vērtīgas balvas.

"Hakatons ir iespēja satikties cilvēkiem ar dažādām prasmēm un idejām, lai nedēļas nogalē 48 stundu laikā kopā radītu un attīstītu jaunus risinājumus mieram un drošībai. Īpaši aicinām hakatonā piedalīties sievietes, jo šī kopstrādes inovāciju pasākuma mērķis ir arī iedrošināt sievietes radīt un vadīt tehnoloģiju idejas, dibināt jaunuzņēmumus un apgūt dažādas tehnoloģiju inovāciju attīstības prasmes," norāda "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone.

"Women in Tech" hakatons norisināsies tiešsaistē. Pieteikties var "Riga TechGirls" vietnē, klikšķinot šeit.

Hakatonā ir iespēja atrast partnerus savām jau esošajām idejām vai pievienoties kādai komandai, lai palīdzētu attīstīt citas idejas. "Riga TechGirls" aicina hakatonā pieteikties arī mentorus, kuri varētu palīdzēt komandām ar savām zināšanām biznesa attīstībā un tehnoloģijās.

Visiem hakatona dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī īpaši šim pasākumam organizētās darbnīcās par dizaina domāšanu, prototipēšanu, komandu veidošanu un biznesa ideju prezentēšanu. Šogad hakatona norisē iesaistījusies arī tehnoloģiju un jaunuzņēmumu nozares pasākuma "TechChill" kopiena, piesaistot jaunuzņēmumu dibinātājus un ekspertus, kuri palīdzēs komandām izstrādāt un attīstīt inovāciju idejas. Galvenā hakatona tēma šogad ir miers un drošība, taču dalībnieki aicināti neierobežot sevi – ja ir kāda cita iecere, arī to var mēģināt īstenot.

Plānots, ka hakatonā "Women in Tech 2022" varētu piedalīties ap 200 cilvēku no Latvijas un arī pārējām Baltijas valstīm – kopumā ap 30 komandu.

--

"Riga TechGirls" ir pirmā organizācija Latvijā, kuras mērķis ir iedvesmot un izglītot sievietes apgūt tehnoloģiju prasmes un veicināt viņu iespējas darboties tehnoloģiju jomā. "Riga TechGirls" organizē dažāda veida pasākumus un apmācības gan iesācējām tehnoloģijās, kuras vēlas pārkvalificēties vai papildus apgūt digitālās prasmes, gan jaunajām speciālistēm, kuras vēlas attīstīt karjeru tehnoloģiju jomā, kā arī skolniecēm un studentēm, lai veicinātu meiteņu interesi par tehnoloģiju iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!