Foto: Publicitātes attēli
No 17. līdz 18. decembrim norisināsies "EsportaSkola.lv" organizētais "Latvijas Esporta Skolu līgas" jeb "LESL "Rocket League 2x2" skolu turnīrs, kurā piedalīties aicināti skolēni no visām Latvijas skolām, "Delfi" informēja "Esporta Skolas" vadītājs Ivo Čapiņš.

Esporta entuziastiem, kas varētu apsvērt iespēju turnīram pieteikties, droši vien nav jāskaidro, kas ir "Rocket League", bet pārējiem – tā ir video sporta spēle, kurā spēlētāji ar mašīnām individuāli un komandās līdz pat astoņiem spēlētājiem viens pret otru spēlē futbolu. Šajā gadījumā gan formāts paredz, ka katrā komandā būs tikai divi spēlētāji. Spēles mērķis tāds pats kā tradicionālajā futbolā – iesist bumbu pretinieka vārtos. Spēle ir pieejama gan uz spēļu konsolēm, gan arī datoriem. Svarīgi pieminēt, ka šī spēle ir pieejama ikvienam spēlētājam par brīvu, tādēļ tā ir visnotaļ populāra. Jaunākie statistikas dati liecina, ka to spēlē vairāk nekā 75 miljonu spēlētāju visā pasaulē.

Komandu reģistrēt vari līdz 16. decembra pulksten 13, klikšķinot šeit.

Taču ņem vērā – lai piedalītos, spēlētājiem ir jāizpilda vairāki kritēriji. Viens no kritērijiem ir tāds, ka abi komandas spēlētāji mācās vienā skolā. Tāpat arī abiem komandas spēlētājiem pirms dalības turnīrā ir jāiegūst tālmācības kursa "Kas ir esports?" sertifikāts, kas kalpos kā "biļete" uz turnīru. Tas ir paveicams bez maksas un prasīs aptuveni stundu tava laika. Kursam vari pieteikties, klikšķinot šeit.

Ar sponsoru atbalstu organizētais "LESL Rocket Leauge 2x2" skolu turnīrs skolēniem–dalībniekiem būs bez maksas. Balvu fondā gan naudas prēmijas, gan spēļu monitori no "LG" un citas pārsteiguma balvas. Turnīra specbalva – "Garmin Instinct Esports Edition" viedpulkstenis, kas tiks kādam no labākajiem turnīra dalībniekiem.

Turnīra norisei abas dienas varēs sekot līdzi arī geimeru vidū populārajā straumēšanas platformā "Twitch", turklāt ne tikai vērot, bet arī iesaistīties interaktīvos pasākumos, kur arī tiks izspēlētas dažādas balvas.

Pasākumu rīko "Esporta Skola", kas ir Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas sadarbībā ar esporta ekspertiem īstenota izglītības iniciatīva. Šis projekts tiek īstenots kā daļa no skolas attīstības plāna par izglītības kvalitātes veicināšanu. Misija ir radīt vidi un apstākļus, kura motivē skolēnus mācīties un dzīvē sasniegt savus mērķus, izmantojot video spēlēs balstītu mācību pieeju. Līdz šim "Esporta Skola" tālmācības kursus apguvuši jau vairāk nekā 800 skolēni no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!