Foto: Kadrs no video
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs (MITC) izveidojis digitālus materiālus un tiešsaistes apmācību kursu ārstniecības un atbalsta personām. Ideja attīstīta pirmā virtuālā hakatona "HackForce" laikā.

"Marta sākumā organizējām simulācijās balstītu praktiskās gatavības izvērtējumu Covid-19 gadījumā Latvijas slimnīcās. Attīstoties situācijai, rīkot apmācības klātienē vairs nav iespējams, tādēļ, apkopojot mūsu komandas gūto pieredzi un balstoties Eiropas slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijās, esam izveidojuši tiešsaistē pieejamu mācību programmu, kas veselības aprūpes speciālistiem ļauj attālināti apgūt individuālo aizsarglīdzekļu lietošanas algoritmus un to praktisku pielietojumu dažādās klīniskās situācijās," stāsta RSU MITC vadītāja Ieva Šlēziņa.

Izstrādātie materiāli ietver video apmācību un plakātus par individuālo aizsardzības līdzekļu uzvilkšanas un novilkšanas algoritmiem, aprūpējot pacientus ar aizdomām par Covid-19 vai jau ar apstiprinātu Covid-19.

Video apmācības un vizuāli uzskates materiāli ir pieejami RSU "YouTube" kanālā un hakatona komandas izveidotajā mājaslapā.

Digitālie materiāli tapuši, attīstot virtuālā hakatona "HackForce" laikā pieteikto un atzinību guvušo ideju par individuālās aizsardzības līdzekļu lietošanu Covid-19 gadījumā.

Sadarbībā ar jaunuzņēmumu "Exonicus" izstrādes procesā vēl ir datorsimulācija, kas interaktīvā veidā palīdzēs veselības aprūpes profesionāļiem apgūt aizsarglīdzekļu drošu lietošanu. Šobrīd sadarbībā ar RSU Tālākizglītības centru, MITC speciālisti sagatavojuši profesionālās pilnveides kursu tiešsaistē veselības aprūpes darbiniekiem "Droša individuālo aizsardzības līdzekļu lietošana Covid-19 gadījumā", kas ietver jau minēto video apmācību un vizuālos uzskates materiālus, kā arī testu ar situāciju uzdevumiem zināšanu pārbaudei. Pēc kursa apguves dalībniekiem tiek piešķirts apliecinājums par tālākizglītības punktu saņemšanu 1 TIP apjomā. Kursa apguve ir bez maksas. Profesionālās pilnveides kurss paredzēts ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!