Foto: Publicitātes foto
No 22. līdz 26. martam tiešsaistē norisināsies Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) "Zinātnes nedēļa" (RSU "Research Week") – piecu starptautisku konferenču maratons ar vairāk nekā 1300 prezentācijām no 45 valstu zinātniekiem, aptverot pasaules tendences gan medicīnā un veselības aprūpē, gan sociālajās zinātnēs. Pasākums atvērts kā rūdītiem zinātniekiem, tā pētniecības iesācējiem, industriju pārstāvjiem un citiem interesentiem. Reģistrācija pasākumam bez maksas, "Zinātnes nedēļas" darba valoda – angļu.

Zinātnes nedēļu" 22.–23. martā iesāk 7. starptautiskā studentu konference ("7th International Student Conference"), kas ierasti pulcē ap 1500-2000 dalībnieku no aptuveni 20 valstīm. Savukārt 24.-26. martā darbs deviņās sekcijās noritēs RSU Starptautiskajā medicīnas un veselības zinātņu konferencē "Zināšanas praksei" ("Knowledge for Use in Practice"). Paralēli 24.–26. martā notiks pēc kārtas jau astotā konference "Sabiedrība. Veselība. Labklājība" ("Society. Health. Welfare"), kur tiksies Latvijas un ārvalstu veselības nozaru speciālisti, sociālie darbinieki, sociologi, politikas un sabiedrisko attiecību speciālisti, ekonomisti, juristi, filozofi, izglītības speciālisti un citi.

Jau otro reizi notiks arī starptautiskā starpdisciplinārā sociālo zinātņu konference "PLACES" ("2nd International Interdisciplinary Conference PLACES"). Tajā darbs noritēs 25. martā visas dienas garumā septiņās sekcijās, aptverot tādas jomas kā politoloģija, psiholoģija, tiesību zinātne, sociālantropoloģija, komunikācija, ekonomika, kā arī socioloģija. "Zinātnes nedēļas" laikā 24. un 26. martā izskaņā norisināsies arī pētnieciskā konference "Mācīšanās un mācīšana augstākajā izglītībā" ("University Teaching and Learning"), kuras uzmanības centrā šoreiz būs simulāciju tehnoloģijas.

Foto: Publicitātes foto

Papildus nozaru konferencēm 24.–26. martā paredzētas kopīgas plenārsesijas. "Zinātnes nedēļas" centrālajai plenārsesijai 24. martā no pulksten 9 līdz pulksten 11.30 piedāvājam sekot līdzi arī tiešraidē portālā DELFI. Šo plenārsesiju uz radošas nots palīdzēs sākt izcilie vijolnieki – rūdītais Georgs Sarkisjans un uzlecošā zvaigzne Daniils Bulajevs. Atklāšanas uzrunas teiks RSU rektors profesors Aigars Pētersons, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) un RSU zinātņu prorektore Agrita Kiopa.

RSU "Zinātnes nedēļa" aptver pasaules tendences gan medicīnā un veselības aprūpē, gan sociālajās zinātnēs. Iezīmējot plašo tēmu loku, centrālajā plenārsesijā eksperti runās par medicīnu un mākslu, tehnoloģiju iespējām un izaicinājumiem un pandēmiju sociālantropologa un infektologa skatījumā. Plenārsesijā uzstāsies RSU Anatomijas muzeja vadītāja docente Ieva Lībiete, Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa, Latvijas Mobilais Telefons prezidents un valdes priekšsēdētājs Juris Binde, Oksfordas Universitātes asociētā profesore Dace Dzenovska un RSU profesore Ludmila Vīksna.

RSU rīko "Zinātnes nedēļu" sadarbībā ar virkni partneru un sponsoru, ieskaitot industrijas organizācijas, stratēģiskos partnerus Latvijā un ārvalstīs, tostarp arī diasporas organizācijas. Pirmo "Zinātnes nedēļu" RSU rīkoja 2019. gadā, pulcējot augstskolas vēsturē nebijušu konferenču dalībnieku skaitu – ap 6000 apmeklētāju no 28 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!