Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina interesentus apmeklēt inovāciju platformas "Demola Latvia" 2019. gada rudens sezonas noslēgumu, kurā starpdisciplināras vietējo un ārzemju studentu komandas prezentēs savus risinājumus astoņu uzņēmumu definētajām nākotnes problēmām. Pasākums norisināsies 16. decembrī pulksten 16 Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājas otrā stāva ātrijā.

"Demola Latvia" ir sadarbības platforma studentiem, uzņēmumiem un universitātēm, kas dod iespēju studentiem strādāt uz rezultātu orientētā reālā biznesa vidē, bet uzņēmumiem – bez augsta finansiāla riska, izmantojot atvērtās inovācijas modeli un dizaina domāšanas principus, ienest kompānijā jaunas kompetences un idejas, kuras ikdienā radīt traucē resursu trūkums un nepieciešamība prioritāri risināt akūtos uzdevumus.

Uzņēmumi, piedaloties programmā, var iegūt inovatīvus un nākotnes tendencēm atbilstošus risinājumus, informāciju par klientu vēlmēm un vajadzībām, kā arī veidiem, kā piesaistīt un noturēt darbiniekus. Dalība "Demola Latvia" uzņēmumiem arī palīdz veidot modernas un inovatīvas kompānijas tēlu.

Šogad rudens sezonā studenti izstrādāja risinājumus tādiem pazīstamiem uzņēmumiem un zīmoliem kā "T2T", "Catchbox" ("Campus" interviju ar Catchbox" vadītāju lasi te), "Ette Tete", "PEPI RER", "Latvijas Pasts", "Vizulo", "Cyberme" un "Mežpils alus". Uzņēmumu definētās problēmsituācijas sasaucas ar galveno tendenci – "gudrāki" produkti un pakalpojumi. Komandās strādā 40 studenti, kopumā dalībai gan pieteicās ievērojami lielāks interesentu skaits – 198 studenti no 15 augstskolām.

Laikā no oktobra līdz decembrim komandas izstrādā inovatīvus risinājumus uzņēmumu definētām problēmsituācijām. Komandām tiek nodrošinātas lekcijas un praktiskās nodarbības, dažādu nozaru ekspertu, mentoru un komandas koordinatoru atbalsts, kā arī infrastruktūra risinājumu izstrādei. Ja studentu idejas un izstrādātais risinājums uzņēmumam būs noderīgs, tas tiks licencēts. Šogad pirmo reizi programmā piedalās arī divi doktorantūras studenti. Programma arī papildināta ar nebijušām praktiskām nodarbībām komandu līderiem.

Programmu "Demola Latvia" īsteno LU un RTU ar ERAF līdzfinansējumu projektā "RTU inovāciju granti studentiem", kas vērsts uz studentu inovatīvās domāšanas un uzņēmējspēju attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!