Foto: Publicitātes foto
Neskatoties uz pandēmiju, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) turpina tradīciju un arī šogad organizē papīra tiltu konstruēšanas sacensības. Tiesa, pirmo reizi tās notiks attālināti – drošība un veselība pirmajā vietā.

Studentu komandas (maksimālais cilvēku skaits komandā – trīs) savā starpā sacentīsies par izturīgāko konstrukciju, bet skolēni – par elegantāko un skaistāko risinājumu. Pieteikties sacensībām var līdz 8. novembra pulksten 23.59, klikšķinot šeit un aizpildot anketu.

Tradicionāli sacensības "Papīra tilti" notiek starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, bet šogad epidemioloģiskās situācijas dēļ pasākums notiks tiešsaistē straumēšanas platformā "Facebook Live". Sacensības tiks atklātas 9. novembrī pulksten 16.30. Dalībniekiem tiks dota nedēļa tiltu izveidei. Tiltu slogošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 19. novembrī pulksten 16.30.

Tilts būs jābūvē no 50 A4 formāta papīra lapām un līmes (diviem līmes zīmuļiem), ko dalībniekiem nodrošinās organizatori. Darba gaitā drīkstēs izmanot arī instrumentus papīra apstrādei – papīra nazi, šķēres, lineālu un zīmuļus. Materiālus tiltu izveidei varēs saņemt RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes vestibilā no 9. līdz 12. novembrim. Tie būs pieejami visu dienu – no pulksten 7 līdz pat pulksten 22. Skolēni, kuriem nav iespējas ierasties RTU studentu pilsētiņā, varēs izmantot savus materiālus.

Studentu un skolēnu komandu radītie tilti tiks vērtēti atsevišķi. Studentu komandām savi darbi būs jāiesniedz RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē, Ķīpsalas ielā 6b, 232. kabinetā. To varēs izdarīt divas dienas – 16. un 17. novembrī no pulksten 10 līdz 18. Savukārt skolēniem darbi būs jānofotografē un jānosūta RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes studentu pašpārvaldei uz e-pasta adresi bifsp@rtu.lv.

Studentu konkurencē tiks vērtēta tiltu izturība. Organizatori katru tilta maketu ievietos slogošanas aparātā un novērtēs tā izturēto slodzi. Savukārt skolēnu darbus žūrija vērtēs pēc konstrukciju sarežģītības, noformējuma un izmēra. Papildu informācija pieejama konkursa nolikumā, kuru vari aplūkot, klikšķinot šeit.

Uzvaru un balvas iegūs trīs labākās komandas katrā kategorijā. Par to, kā studentiem ar papīra tiltu būvēšanu veicās pagājušogad, vari lasīt, klikšķinot šeit. Pērn izturīgākais papīra tilts spēja noturēt teju 140 kilogramu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!