Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina pieteikties ikgadējam konkursam "Pasaule pieprasa tehniskos prātus!". Konkursā aicināti piedalīties tie vidusskolēni, kurus urda vēlme saprast, kā darbojas viss ikdienā pierastais –automašīnas un lidmašīnas, elektrība, televīzija, datori, lifti. Vidusskolēniem konkursā nāksies likt lietā asu prātu un radošo garu, lai izgudrotu un piedāvātu savus risinājumus reālām problēmām. Konkursa uzvarētājus gaida vērtīgas balvas – gan naudas prēmijas, gan budžeta vietas RTU.

Žūrija no finālistu vidus izraudzīsies arī vienu vai vairākus skolēnus, kas uzrādījuši izcilus rezultātus otrās kārtas laikā izpildītajā eksakto zinātņu testā un kuru izstrādātais zinātniskais darbs ieguvis augstu ekspertu vērtējumu, un piešķirs viņiem tiesības ārpus konkursa tikt ieskaitītiem RTU pamatstudiju programmā. Tiesa, ja skolēns vēlas studēt studiju programmās "Arhitektūra", "Materiālu tehnoloģija un dizains" vai "Industriālais dizains", būs jānokārto iestājpārbaudījums zīmēšanā.

Lai pieteiktos konkursam, laika vairs nav daudz – to iespējams izdarīt līdz 1. novembrim, klikšķinot šeit un aizpildot pieteikuma anketu.

Konkursā var piedalīties vidusskolēnu komanda divu vai trīs jauniešu sastāvā. Komandu vada vai nu pasniedzējs, vai atbilstošajam tematam veltīta interešu pulciņa vadītājs.

Konkurss norisinās divās kārtās laika posmā no 2019. gada 30. septembra līdz pat 2020. gada 27. martam. Pirmajā kārtā, izstrādājot darbus, skolēnam būs iespēja sadarboties ar RTU pētniekiem un zinātniekiem, kā arī izmantot RTU resursus – fakultāšu laboratorijas, bibliotēku, RTU Dizaina fabriku. Ja skolēns izvēlēsies sava darba izstrādāšanai izmantot RTU atbalstu, no RTU puses tiks nozīmēts darba vadītājs.

Otrā konkursa kārta norisināsies klātienē, kur komandas savu darbu prezentēs žūrijai. Otrajā kārtā piedalīsies 10 labākie no iesniegtajiem darbiem. Darbi jāiesniedz līdz 2020. gada 19. janvārim.

Ar visu konkursa nolikumu un piedāvātajiem darbu tematiem vari iepazīties, klikšķinot šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!