Sestdien, 14. septembrī, 10. sezonu uzsāks Jauno fiziķu skola (JFS), pirmajā nodarbībā vēršot uzmanību uz sakaru tehnoloģijām, kā arī ažiotāžu ap 5G, liecina informācija LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) mājaslapā.

Nodarbībās nosaukums ir "Sakarīgā nodarbība", un tā norisināsies LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā. Tiek vēstīts, ka tajā skolēni, kurus interesē fizika, varēs uzzināt, kā telekomunikācijas saistītas ar fiziku – proti, kā zināšanas par elektromagnētisko starojumu ļauj sazvanīties bez traucējumiem simtiem kilometru attālumā. Lekcijās Jauno fiziķu skolas dalībnieki uzzinās, ko nozīmē tik daudz apspriestā 5G tehnoloģija, kā arī diskutēs par to, vai un kas tajā var būt bīstams.

Kā liecina informācija mājaslapā, pirmās JFS nodarbības īpašais viesis būs Normunds Bergs – pasaules līmeņa sakaru tehnoloģiju uzņēmuma "SAF" Tehnika valdes priekšsēdētājs, kas interesētiem piedāvās padziļinātāku ieskatu tēmā.

Pasākuma sākums – pulksten 10. Lai piedalītos nodarbībā, iepriekš jāpiesakās, aizpildot anketu, kas atrodama šeit. Reģistrācija sākies no pulksten 9.30. Savukārt jaunumiem vari seko līdzi mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!