Foto: LETA

Tehnoloģiju un iedvesmas konference "TechChill" atklājusi pieteikšanos jaunuzņēmumu sacensībām "Fifty Founders Battle". Agrīnās stadijas jaunuzņēmumi aicināti pieteikties, lai sacenstos par galveno balvu – 10 000 eiro un ceļazīmi uz lielākajām jaunuzņēmumu sacensībām pasaulē "Startup World Cup 2020", kas notiks Sanfrancisko.

No pieteikumiem tiks atlasīti 50 daudzsološākie jaunuzņēmumi no Baltijas, Skandināvijas un Centrāleiropas. Labākajiem piecdesmit būs iespēja prezentēt savas idejas 200 starptautiskiem investoriem uz konferences skatuves klātienē 20. un 21. februārī "Hanzas Peronā".

Februārī Latvijā uz starptautisko tehnoloģiju konferenci ieradīsies aptuveni 200 investori, riska kapitāla kompāniju un akseleratoru pārstāvji, kā arī biznesa eņģeļi, lai iepazītos ar Baltijas reģiona jaunuzņēmumiem un izvērtētu investīciju iespējas. To vidū ir "IBM Blockchain Accelerator", "500 Startups", "Startup Wise Guys", "Flashpoint Venture Capital", "Pegasus Ventures", "SuperSeed", "Inventure", "Karma Ventures", "Change Ventures", "Superhero Capital", "Practica", "Contrarian Ventures" un vairāki desmiti citu. Auditorijā būs arī starptautisko mediju pārstāvji un oficiālā žūrija.

Līdz 13. janvārim vari pieteikt savu tehnoloģiju jaunuzņēmumu un pretendēt uz iekļūšanu 50 labāko vidū. Pieteikties vari, klikšķinot šeit.

Iepriekšējo "TechChill" jaunuzņēmumu konkursa uzvarētāju vidū ir tādi Baltijas veiksmes stāsti kā "Infogr.am", "TrackDuck", "Edurio", "Nordigen", "Sprayprinter", kā arī pagājušā gada uzvarētājs "Precision Navigation Systems".

"Uzvara "Fifty Founders Battle" stiprināja mūsu atpazīstamību, uzticamību, kā arī veicināja finansējuma piesaisti. Mēs ieguvām atzinību no jaunuzņēmumu kopienas līderiem, krasi pieauga uzņēmuma atspoguļojums plašsaziņas līdzekļos, piesaistījām lielu investoru interesi. Piesaistīt Austrumeiropas investorus nav tik viegli, ja nav stabilu ieņēmumu, tāpēc sacensību galvenā balva mums ļoti palīdzēja attīstīt biznesu tālāk," atklāj 2019. gada sacensību uzvarētājs Saimons Litinovs, "Precision Navigation Systems" vadītājs un līdzdibinātājs.

"TechChill" ir attīstījusies par vienu no vadošajām reģiona tehnoloģiju, jaunuzņēmumu un uzņēmējdarbības konferencēm. Šogad pasākuma programma apspriedīs tehnoloģijas, kas ietekmēs mūsu dzīvi nākamajos piecos gados: blokķēdes, 5G, ilgtspēju un to biznesa modeļus.

20.-21. februārī divu dienu garumā "Hanzas Peronā" notiekošais pasākums uzņems 2000 internacionālus apmeklētājus un aptuveni 100 runātājus, 400 jaunuzņēmumus un 70 mediju pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!