Vēršot uzmanību uz sieviešu iesaisti tehnoloģijās un atzīmējot Vispasaules Sieviešu dienu, jau ceturto gadu pēc kārtas biedrība "Riga TechGirls" rīko "Women in Tech" hakatonu. Fokuss šogad vērsts uz tehnoloģiju inovāciju radīšanu enerģētikas un resursu krīzes risināšanai. Hakatonā aicinātas pieteikties gan iesācējas, gan dažādu nozaru profesionāles un tehnoloģiju ekspertes. Piedalīties var arī vīrieši, "Delfi" informēja hakatona rīkotāji.

"Women in Tech" pirmās aktivitātes sāksies 24. februārī, bet pats hakatons notiks no 10. līdz 12. martam. Klātienes norises vietas būs "Prezi" birojs, Rīgas Ekonomikas augstskola un Latvijas Universitātes Dabas māja. Dalībieki varēs piedalīties hakatonā un ar to saistītajos pasākumos arī attālināti.

Hakatona galvenais uzdevums it radīt drošu, labi organizētu un aicinošu vidi, kurā arī sievietēm būtu iespēja radīt savu pirmo jaunuzņēmuma aizmetni hakatona formātā. Dalībnieces varēs atrast partnerus savām jau esošajām idejām vai pievienoties kādai komandai, lai palīdzētu attīstīt citas idejas. "Riga TechGirls" aicina hakatonā pieteikties arī mentorus, kuri varētu palīdzēt komandām ar savām zināšanām biznesa attīstībā un tehnoloģijās.

Visiem hakatona dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī īpaši šim pasākumam organizētās darbnīcās par dizaina domāšanu, prototipēšanu, komandu veidošanu un biznesa ideju prezentēšanu. Pasākumā dalībnieces tiks aicinātas attīstīt idejas un ar tehnoloģiju palīdzību būvēt risinājumus problēmām, kas saistās ar enerģijas taupīšanu, resursu sadali un darbu vai procesu efektivitāti.

"Katru gadu martā organizējam iekļaujošu hakatonu, kurā īpaši aicinām piedalīties tieši sievietes, jo parasti jaunuzņēmumos un hakatonos sievietes ir ļoti maz pārstāvētas. Mūsu hakatonā vismaz puse dalībnieku ir sievietes. Vēlamies visiem parādīt, ka sievietes var ne tikai saņemt ziedus 8. martā, bet arī realizēt savas idejas, sapņus un potenciālu, ja vien dodam viņām tādu iespēju. "Women in Tech" hakatonā šogad aicinām domāt tieši par aktuālo – risinājumiem enerģijas krīzei un resursu efektivitāti!" komentē "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone.

"Šī gada hakatona tēma ir aktuālāka nekā jebkad agrāk. Lai īstenotu mūsu klimata ambīcijas, mums ir jāiemācās to darīt ar ierobežotiem resursiem. Mums ir vajadzīgi visi iespējamie risinājumi! Ir svarīgi šos jautājumus risināt, iesaistot meitenes un sievietes tehnoloģijās. Mums ir vajadzīgas viņu idejas, aktivitātes un iniciatīvas. Mēs esam apņēmušies nodrošināt šādu jēgpilnu sieviešu līdzdalību, tāpēc labprāt strādājam kopā ar "Riga TechGirls". Kopā mēs varam tuvoties nevienlīdzības mazināšanai un dzimumu līdztiesības sasniegšanai. Šīs vērtības ir Nīderlandes feministiskās ārpolitikas pamatā. Ja lielākam skaitam cilvēku būs vienādas iespējas, mums būs drošāka, stabilāka un pārtikušāka pasaule," stāsta Klaudija Magdalena Njo Pīterse, Nīderlandes Karalistes vēstniece. Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā ir viena no pasākuma atbalstītājām.

Pagājušā gada hakatonā ar tēmu "Women. Peace. Security." piedalījās 177 dalībnieces no 16 dažādām valstīm. Noslēgumā tika prezentētas deviņas dažādas idejas. Plānots, ka šogad hakatonā varētu piedalīties ap 200 dalībniekiem gan no Latvijas, gan citām pasaules valstīm.

Reģistrēties hakatonam var līdz 9. martam, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!