Foto: Publicitātes attēli
Trīs jaunās zinātnieces no Latvijas saņēmušas stipendijas 6000 eiro apmērā programmas "Sievietēm zinātnē" ietvaros. Tāpat jau trešo gadu pēc kārtas stipendijas saņēma arī pētnieces no Lietuvas un Igaunijas.

Stipendiju saņēmējas Jana Vecstaudža un Laura Dembovska ir inženierzinātņu maģistres, bet trešā laureāte no Latvijas ir farmācijas doktore Marina Makrecka-Kūka. Stipendiātu vidū ir arī Lietuvas zinātnieces Jurgita Skiecevičiene un Milda Alksne, bet no Igaunijas - Kārina Parta un Tūla Sepa.

"Bija jāizvērtē 41 pieteikums, un galvenais atlases kritērijs bija zinātniskā izcilība – publicēto darbu nozīmība, ņemot vērā žurnālu impaktfaktorus un rakstu citējamību (t.sk. Hirša indeksu), dalība ar referātiem prestižākajās starptautiskās konferencēs un agrāk saņemtās atzinības par pētniecisko darbu, norāda žūrijas pārstāvis Jānis Spīgulis.

Foto: Publicitātes attēli

"Sievietēm zinātnē" stipendiju programmu organizē "L`oreal Baltic" sadarbībā ar visu trīs Baltijas valstu zinātņu akadēmijām un UNESCO nacionālajām komisijām. Kopš programmas ieviešanas pirms 15 gadiem, apbalvotas 45 zinātnieces no Latvijas, un kopš 2017. gada stipendijas tiek piešķirtas arī Igaunijas un Lietuvas pētniecēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!