Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunuzņēmums "ApexQubit" ir uzņemts Nīderlandes akseleratorā "HealthInc". Kopumā vietu akseleratorā vietu tīkoja 3800 uzņēmumu no visas pasaules, no kuriem jaunajā iesaukumā tika atlasīti 10 jaunuzņēmumi.

"ApexQubit" veido platformu, kas automatizētu farmācijas kompāniju iespējas radīt zāļu dizainu. Šim mērķim tiek izmantots gan mākslīgais intelekts, gan kvantu skaitļošana.

"Mums ir liels gods piedalīties šajā programmā, un mēs esam ļoti priecīgi par to, ka esam izvēlēti," saka "ApexQubit" līdzdibinātājs un vadītājs Denis Farnosovs. Viņa teikto papildina uzņēmuma Tehnisko procesu vadītājs (CTO) Nihils Khaine (Nihil Khaine): "Dalība akseleratorā mums palīdzēs paātrināt darbu pie produkta, ņemot vērā gan mentoru, gan akseleratora sadarbības partneru ieteikumus."

Akselerācijas programma sākas februāra vidū Amsterdamā un ilgst trīs mēnešus. Dalībnieki saņems, investīcijas, mentoru konsultācijas un citu atbalstu.

"HealthInc" akselerators fokusējas uz veselības tehnoloģiju, biotehnoloģiju un medicīnas tehnoloģiju jaunuzņēmumiem. Akselerācijas programmu izveidoja Amsterdamas Veselības un tehnoloģiju institūts sadarbībā ar "Startup Bootcamp", kas ir akseleratoru tīkls, kurš ir pārstāvēts 16 pilsētās visā pasaulē.

Latvijas jaunuzņēmumu veiksmes stāsti inovāciju un tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!