Foto: LETA
Ar šogad inovatīvākajiem jauniešu izgudrojumiem, kas izstrādāti skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programmas laikā, interesenti varēs iepazīties 7. decembrī tirdzniecības centrā "Domina Shopping" – tur norisināsies gada nozīmīgākais SMU notikums "Cits Bazārs". Biznesa idejas un radīto produkciju apmeklētājiem prezentēs 270 komandas no visas Latvijas.

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un iegādāties neredzētus un inovatīvus produktus dažādām dzīves situācijām: atstarojošus aksesuārus mājdzīvnieku drošībai, produktus bezatkritumu dzīvesveida piekritējiem, 3D printētas dekorācijas, spoguli ar iebūvētu datoru un ekrānu, drošības risinājumus elektrisko skrejriteņu lietotājiem un gudru risinājumu atkritumu šķirošanai.

Jaunieši kopumā sarūpējuši pašu radītās preces astoņās kategorijās: "Pakalpojumi, izklaide", "Apģērbi, aksesuāri", "Skaistumkopšana, bižutērija", "Pārtika, preces virtuvei", "Elektropreces, gaismas objekti", "Suvenīri, dāvanas, sezonas preces", "Spēles, preces bērniem" un "Interjera preces".

Pasākumā pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda jaunos uzņēmumus vērtēs un apbalvos septiņās nominācijās: "Sociāli atbildīgs uzņēmums", "Inovatīva biznesa ideja", "Labākais stends", "Labākā pārdošanas komanda", "Komerciālākais produkts", "Sociālo mediju komunikācija" un "Uz zināšanām balstīts produkts".

Trīs labākie mācību uzņēmumi un tos konsultējušie skolotāji saņems balvas no "Swedbank" – kopumā 6000 eiro.

""Cits Bazārs" ir skolēnu iespēja parādīt savu produktu un savu komandu reālos tirgus apstākļos, gūt jaunu pieredzi, apzināt savas stiprās puses, iepazīt konkurences apstākļus un kļūt prasmīgākiem un uzņēmīgākiem. Katra tikšanās ar klientiem un konkurentiem dod nepieciešamos impulsus, lai veidotu mūsu jauniešus par veiksmīgiem uzņēmējiem," gandarījumu pauž "Junior Achievement Latvia" valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Šogad īpaši priecē, ka jaunieši arvien vairāk pievēršas digitālajām tehnoloģijām, iekļaujot tās savos produktos. Jaunie līderi aug mūsu acu priekšā.
Jānis Krievāns.

Skolēnu mācību uzņēmumu pasākums "Cits Bazārs" organizēts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projektā "Inovāciju motivācijas programma", un to rīko Latvijas lielākā izglītības organizācija "Junior Achievement Latvia".

"LIAA tradicionāli atbalsta šo ikgadējo pasākumu, jo šī ir lielākā un jaudīgākā biznesa prakse jauniešiem Latvijā, tā ir motivācija un iedvesma pasākuma apmeklētājiem, kā arī augstākais pozitīvās enerģijas un degsmes līmenis, ko aicinām izbaudīt ikvienu," uzskata LIAA Inovāciju atbalsta nodaļas vadītāja Sarmīte Karlsone.

Interesenti aicināti novērtēt Latvijas skolēnu veikumu pasākumā "Cits Bazārs" sestdien, 7. decembrī, "Domina Shopping" laikā no pulksten 11 līdz pulksten 18.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!