Foto: LETA

Sestdien dienā sinoptiskā situācija virs Latvijas nemainīsies, tādēļ laiks saglabāsies skaidrs un bez nokrišņiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs pārsvarā lēns dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+31 grādam pēc Celsija skalas, lokāli līdz +32 grādiem.

Laika posmā no pulksten 11 līdz 16 būs augsta ultravioletā starojuma intensitāte, tādēļ šajā laika posmā ieteicams izvairīties no tiešiem saules stariem, uzturēties ēnainākās vietās un daudz dzert ūdens.

Rīgā dienā spoži spīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Saglabāsies lēns vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30...+31 grādam.

Sestdien pēcpusdienā daudzviet parādīsies nelieli gubu mākoņi, tie nenesīs nokrišņus.

Sestdienas rītā visā Latvijā saglabājas skaidrs laiks, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +11..+19 grādi, Daugavgrīvā un Liepājas ostā pat +20 grādi. Tik silta nakts šogad piedzīvota pirmo reizi.

Deviņos rītā gaiss sasils līdz +22..+26 grādiem.

Rīgā saulains laiks un lēns dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija no +14 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +20 grādiem Daugavgrīvā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +25,5 grādiem Ventspilī līdz +30,3 grādiem Mērsragā.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1018-1023 hektopaskāli jūras līmenī.

Savukārt 19. jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā ir +34,4 grādi 1968. gadā.

Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu un lielu ugunsbīstamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!