Foto: Publicitātes foto ('Alien', 1979, Twentieth Century Fox)
Skolēniem ar izcilām sekmēm eksaktajās zinātnēs šajā mācību gadā tiek piedāvāta iespēja pieteikties budžeta vietām interešu izglītības ārpusskolas nodarbībās ķīmijā, fizikā un elektronikā "Laboratorium Zinātnes skolā". Budžeta vietu prioritāte tiks dota skolēniem no maznodrošinātām vai trūcīgām ģimenēm.

Nodarbības, gan ar eksperimentu palīdzību, gan arī mācoties teorētisko vielu, rada skolēniem interesi par zinātni un motivē viņus izzināt dabas un inženiertehniskās zinātnes. "Laboratorium Zinātnes skolas" programma ir ilgtermiņa, lai skolēni, kuri pievienojas 2. klasē, varētu mācīties tajā nepārtraukti līdz pat 9. klasei.

Nodarbības notiek visa mācību gada garumā reizi nedēļā, vienas nodarbības ilgums – 1-1,5 stunda, latviešu un krievu valodā, nelielās grupās līdz 12 skolēniem.

Foto: Publicitātes foto

"Laboratorium Zinātnes skolas" vadītājs Mārtiņš Gulbis uzskata: "Latvijā ir daudz gudru un apdāvinātu bērnu un jauniešu, kuru ģimenes nevar atļauties jebkādu maksas izglītību. Manuprāt, ir īpaši svarīgi dot iespēju šiem bērniem attīstīt savas prasmes un zināšanas, lai nākotnē viņi kļūtu par spējīgiem speciālistiem, kuri rada reālu pievienoto vērtību ne tikai Latvijas sabiedrībai, bet, iespējams, visai pasaulei!"

Vienas budžeta vietas vērtība ir 351 eiro, kas sedz viena skolēna apmācības "Laboratorium Zinātnes skolā" vienu mācību gadu, tas ir, 30 praktiskas nodarbības deviņu mēnešu laika periodā no 2019. gada septembra līdz 2020. gada maijam.

Foto: Publicitātes foto

Budžeta vietai var pieteikties jebkurš 5.-9. klases skolēns līdz 30. septembrim (ieskaitot), aizpildot pieteikuma anketu un nosūtot informāciju un/vai dokumentus par sekmēm skolā, konkursos un olimpiādēs, kā arī paša skolēna motivācijas vēstuli un rekomendācijas no skolotājiem.

Visi iesniegtie pieteikumi tiek izskatīti konkursa kārtība. Budžeta vietu ieguvēji tiks paziņoti 8. oktobrī, publicējot ieguvēju sarakstu "Laboratorium Zinātnes skolas" mājaslapā un "Facebook" lapā, kā arī sazinoties personīgi ar vietu ieguvēju vecākiem. Gadījumā, ja skolēns bez attaisnojoša iemesla nebūs ieradies uz nodarbībām trīs reizes pēc kārtas, budžeta vieta tiks zaudēta un piešķirta citam kandidātam.

Budžeta vietas "Laboratorim Zinātnes skolā" tiek piedāvātas skolēniem sadarbībā ar gāzes uzņēmumu "Elme Messer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!