Foto: Publicitātes attēli
Latvijas Universitātes (LU) Cietvielu fizikas institūts aicina zinātkāros studentus no visām Latvijas universitātēm piedalīties trīs dienu attālinātā hakatonā "Student Deep Science Hackathon", lai strādātu pie jauniem risinājumiem STEM (dabaszinības, tehnoloģijas, inženierzinātne, matemātika) nozarēs. Laikā no 16. līdz 18. oktobrim ar mentoru un ekspertu atbalstu virtuālajā vidē pie savām idejām mudināti strādāt jaunie inženieri, tehnoloģiju eksperti, dizaineri un uzņēmēji.

Reģistrēties hakatonam var līdz pat pirmajai hakatona dienai – 16. oktobrim (pulksten 15) –, un to vari izdarīt, klikšķinot šeit, bet, protams, labāk ir lieki nekavēties. Reģistrēties var jau šobrīd.

Pēc reģistrācijas dalībnieks tiešsaistē varēs pievienoties komandu izveides procesam, ko vada hakatona organizatoru komanda. Pasākuma laikā dalībniekus atbalstīs hakatona mentori un eksperti, tiks nodrošināta tiešsaistes vide komandu darbībai un sniegta informācija par komercializācijas soļiem.

Mentori, kas studentiem sniegs padomus, ir Andris Anspoks, Aleksejs Korabovskis un Roberts Rimša no LU Cietvielu fizikas institūta, Andris Ozoliņš no "Materize" un Lauma Muižniece no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras. Pasākums noslēgsies 18. oktobrī, kad komandas prezentēs savas idejas žūrijai, kas savukārt izraudzīsies uzvarētājus. Godalgotā komanda saņems biļetes uz vadošo jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferenci "TechChill", Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina fabrika izvēlēsies komandu, kas varēs izmantot tās iekārtas un telpas sava prototipa veidošanai, kā arī katra komanda saņems biļetes uz "STARTUp Day" – jaunuzņēmumu pasākumu Tartu, Igaunijā.

"Hakatona mērķis ir piesaistīt jauniešus STEM nozarēm un parādīt, kādas iespējas paver šīs nozares, kā arī, cik daudz tajās iespējams sasniegt un paveikt. Iepriekšējā hakatonā viena no komandām izstrādāja prototipu cimdiem ar sensoriem, kas zīmju valodu pārvērš tekstā datora ekrānā. Ceram arī šoreiz redzēt tik vērienīgas idejas. Mūsu mērķis ir motivēt un iedvesmot studentus savu karjeru turpināt STEM nozarēs," pauž Andris Anspoks, Cietvielu fizikas institūta direktora vietnieks inovācijas jautājumos.

"Student Deep Science Hackathon" papildus organizē darbnīcas un vebinārus, kas tiešsaistē būs pieejamas arī tiem, kas nepiedalās hakatonā. Runātāji, kas dalīsies ar pieredzi uzņēmējdarbībā, investīciju piesaistē un ar zināšanām STEM nozarēs, ir Ernests Štāls no "TechChill", Gatis Mozoļevskis no LU Cietvielu fizikas institūta un Lauma Muižniece no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras. Hakatonu organizē Latvijas Universitāte un LU Cietvielu fizikas institūts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!