Foto: LETA

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) piedāvā augstskolu, koledžu un profesionālo izglītības iestāžu studentiem teorētiskās zināšanas nostiprināt praksē tādās AST pamatprofesijās kā elektroinženieris, elektrisko sistēmu inženieris, elektrotehniķis, elektrotīklu dispečers un elektromontieris. Kopumā gada laikā AST piedāvā 28 apmaksātas prakses vietas.

Iniciatīvas mērķis ir piesaistīt augstskolu, koledžu un profesionālo izglītības iestāžu studentus, un veidot uz teorētiskajām zināšanām balstītu praktisko apmācību un izpratni par profesionālajām prasmēm un kompetencēm konkrētajā profesijā.

AST piedāvā mācību prakses iespējas ar stipendiju vairākās Latvijas pilsētās – Rīgā, Salaspilī, Krustpilī, Daugavpilī, Jelgavā, Brocēnos, Grobiņā, Valmierā, Gulbenē, Rēzeknē, Jūrmalā un Ventspilī.

Lielākajai daļai prakses vietu Līniju un Apakšstaciju dienestos visā Latvijā var pieteikties līdz 2020. gada pavasarim, savukārt praksei Rīgā, Tehniskās ekspertīzes, Telekomunikāciju un Releju dienestos, kā arī Informācijas sistēmu attīstības daļā var pieteikties līdz 10. decembrim.

Apmaksātajās prakses vietās stipendija ir valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmērā – 430 eiro no pirmās prakses dienas.

Pieteikties praksei var, klikšķinot šeit un aizpildot anketu tiešsaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!