Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina visus, kurus interesē studijas Latvijā vienīgajā daudznozaru tehniskajā universitāte, no 20. līdz 30. aprīlim plkst. 17 piedalīties pasākumā "Pieslēdzies RTU!", kur tiešsaistē būs iespējams skatīties intervijas ar fakultāšu pārstāvjiem un studentiem, kā arī pašiem uzdot savus jautājumus. Šis pasākums šogad vidusskolēniem un viņu vecākiem tiek piedāvāts tradicionālās Atvērto durvju dienas vietā, jo fakultāšu apmeklēšana klātienē patlaban nav iespējama. Tāpat tiešsaistē ar savām studiju programmām iepazīstinās Rīgas Stradiņa universitāte (RSU).

RTU

Tiešsaistes intervijas būs skatāmas RTU "Facebook" lapā, un katra diena būs veltīta vienai no deviņām RTU fakultātēm. Tiešraide notiks no plkst. 17 līdz 18, un tajā moderators Kristaps Tālbergs izjautās fakultāšu vadības pārstāvjus par studiju, pētniecības iespējām Rīgā un ārpus tās, budžeta vietām, prakses un studiju apmaiņas programmām un daudz ko citu. Sarunas otrajā daļā fakultāšu pašpārvalžu pārstāvji dalīsies savā studiju pieredzē, pastāstīs par iespējām pilnveidot savas zināšanas fakultāšu laboratorijās un interešu klubos, studentu aktivitātēm sporta un kultūras jomā, kā arī par citiem tematiem. Ikvienam tiešsaistē būs iespēja uzdot arī savus jautājumus.

Tiešsaistes interviju plāns:

  • 20.04. pulksten 7−18 Arhitektūras fakultāte;
  • 21.04. pulksten 17−18 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte;
  • 22.04. pulksten 17−18 Inženierekonomikas un vadības fakultāte;
  • 23.04. pulksten 17−18 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte;
  • 24.04. pulksten 17−18 Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte;
  • 27.04. pulksten 17−18 Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte;
  • 28.04. pulksten 17−18 Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte;
  • 29.04. pulksten 17−18 Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte;
  • 30.04. pulksten 17−18 E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultāte.

RTU deviņās fakultātēs iespējams iegūt daudzpusīgu izglītību augstajās tehnoloģijās un inženierzinātnēs, kā arī sociālajās un humanitārajās zinātnēs. RTU mērķtiecīgi attīsta savu infrastruktūru, Ķīpsalā būvējot Latvijā pirmo studentu pilsētiņu, kas pēc būvniecības pabeigšanas kļūs par Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru, kur būs koncentrētas RTU fakultātes, moderns laboratoriju korpuss, Zinātniskā bibliotēka un administratīvās ēkas. Pagājušā gada rudenī studentiem Ķīpsalā durvis vēra jaunā Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte, bet šobrīd noris Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes ēkas būvniecība.

RSU

Ar studiju programmām no 27. līdz 30. aprīlim iepazīstinās arī RSU. Tiešraidēs, kas būs skatāmas RSU mājaslapā, lietotnē "LMT Straume" un "LMT Mājas viedtelevīzijā", gaidāmas sarunas ar mācībspēkiem, studentiem un absolventiem, videoieskats studiju vidē un simulācijas tehnoloģiju paraugdemonstrējumi, bet pēc tiešraides būs iespēja RSU Instagram kontā iztaujāt studentus.

Ik dienu tiešraide būs veltīta divām no RSU fakultātēm:

  • 27.04.
    • pulksten 16 uz tikšanos aicina Medicīnas fakultāte, kuras pārstāvji ne vien iepazīstinās ar studijām senākajā no RSU fakultātēm, bet arī demonstrēs plašās simulācijas tehnoloģiju iespējas, kas RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā pieejamas veselības aprūpes studentiem, kā arī unikālo mācību uzskates materiālu krājumu RSU Anatomijas un antropoloģijas institūta jeb anatomikuma pārziņā;
    • pulksten 17 tiešraidē uz tikšanos aicinās Juridiskā fakultāte, kuras pārstāvji atklās tiesībzinātnes studiju aktualitāti mūsdienās, kā arī digitālās iespējas RSU studentiem. Kriminālistikas speciālisti palīdzēs skatītājiem uzzināt, kā nozieguma vietā tiek noņemti pirkstu nospiedumi un citi lietiskie pierādījumi.
  • 28.04.
    • pulksten 16 ar Komunikācijas fakultāti iepazīstinās dekāne profesore Anda Rožukalne. Šīs fakultātes paspārnē studē nākamie žurnālisti, fotogrāfi, sociālantropologi, sociologi, psihologi, veselības komunikācijas, sabiedrisko attiecību un multimediju eksperti. Studijā aicinātie programmu vadītāji ieskicēs arī praktisko iemaņu slīpēšanas iespējas, kas pieejamas RSU studentiem;
    • pulksten 17.20 iepazīt Baltijas valstīs vislabāk aprīkoto simulācijas tehnoloģiju studiju vidi aicinās Zobārstniecības fakultāte.
  • 29.04.
    • pulksten 16 par politoloģijas, diplomātijas, mārketinga un biznesa studijām un karjeras iespējām, kam nav ģeogrāfisku robežu, stāstīs Eiropas studiju fakultātes dekāns prof. Andris Sprūds. Izteikti starptautiski orientētā fakultāte piedāvā programmas ne vien latviešu, bet arī angļu valodā;
    • pulksten 17 stafeti pārņems Farmācijas fakultāte, stāstot gan par studiju programmām un karjeras iespējām, gan par pētniecību laboratorijās un praksi industrijas uzņēmumos. RSU ir sākusi jaunas ēkas būvniecību, kurā atradīsies ne vien modernas studiju telpas, bet arī cieto zāļu formu laboratorija.
  • 30.04.
    • pulksten 16 uz aizraujošu ekskursiju aicinās Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte, kuras galvenā studiju mājvieta, tāpat kā Rehabilitācijas fakultātei, ir RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs. Virtuālajā ekskursijā būs sastopami programmu vadītāji un studenti;
    • atvērto durvju nedēļu pulksten 17 noslēgs Rehabilitācijas fakultāte. Izmantojot konkrētu klīnisko gadījumu, eksperti uzskatāmi izgaismos dažādu fakultātē apgūstamo profesiju atbildību un nozīmi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!