Foto: AFP/Scanpix/LETA

Foksam Malderam no reiz populārā zinātniskās fantastikas seriāla "X-faili" nebija šaubu – valdības ir sazvērējušās un mums daudz ko nestāsta, un jo īpaši naski grib noslēpt patiesību par tiem, kas ir ne no šīs Zemes, bet mūs ne reizi vien esot apciemojuši, – citplanētiešiem. Malders ticēja, ka patiesība meklējama tur, ārā. Taču reizēm šo to jau valdība atklāj. Pentagons nupat publiskoja sākotnējo ziņojumu par 144 neizskaidrotiem gaisa fenomeniem jeb vienkārši – nezināmiem lidojošiem objektiem (NLO). Sazvērestību piekritēji, protams, var norādīt, ka šādi ziņojumi acu aizmālēšana vien ir, un galu galā arī šajā ziņojumā atstāta brīva vieta tavai iztēlei, tāpēc šis ir lielisks brīdis, lai nedaudz paspriedelētu – ko Pentagona ziņojums pasaka, ko tas nepasaka un vai "viņi" patiesi apciemojuši Zemi.


Ko pasaka Pentagona ziņojums

Kamēr liela daļa Latvijas iedzīvotāju vēl baudīja garās brīvdienas, ASV 25. jūnijā tika publiskots ziņojums par 144 NLO laika posmā no 2004. gada līdz 2021. gada martam. No tiem ar lielu ticamības pakāpi izpētes rezultātā skaidrojums rasts tikai vienam – tas bijis gaisu lēnām zaudējošs balons. Kas ar pārējiem, un cik uzticami ir šie novērojumi?

No 144 fiksētajiem gadījumiem 80 reģistrēti ar vairāk nekā vienu sensoru, tātad ar visai lielu ticamības pakāpi, ka tur tiešām kaut kas bija un novērotais nav anomālija vai kļūme datos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!