Foto: LETA
Lai tuvāk iepazītu pamatstudiju programmas, augstskolas vidi, mācībspēkus, studentus un absolventus, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) aicina uz atvērto durvju dienas tiešsaistes studiju. Sociālo zinātņu programmas būs izzināmas pasākumos otrdien, 12. aprīlī, bet veselības aprūpes un medicīnas studiju programmas trešdien, 13. aprīlī. Savukārt RSU Liepājas filiāle detalizētāk ar savu piedāvājumu iepazīstinās 20. aprīlī, aizvedot interesentus virtuālā ceļojumā uz Kurzemē vienīgo veselības aprūpes izglītības iestādi.

Otrdien, 12. aprīlī, no pulksten 14 līdz aptuveni 16 tuvplānā būs iepazīstama Eiropas studiju fakultāte, Juridiskā fakultāte un Komunikācijas fakultāte. Savukārt trešdien, 13. aprīlī, no pulksten 14 līdz 17 vidusskolēni un citi interesenti varēs virtuāli izzināt piecas veselības aprūpes virziena fakultātes: Farmācijas fakultāti, Medicīnas fakultāti, Rehabilitācijas fakultāti, Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāti un Zobārstniecības fakultāti.

Atvērto durvju dienu sociālo zinātņu studiju programmām moderēs režisors Mārtiņš Kagainis, kurš RSU studējis Multimediju komunikāciju, un jauniešiem varēs sniegt ieskatu ne vien studiju saturā, bet arī RSU studentu pašpārvaldes sniegtajās iespējās, jo studiju laikā aktīvi tajā darbojies. Atvērto durvju dienu visiem, kurus interesē studijas medicīnā un veselības aprūpē, moderēs jaunais anesteziologs-reanimatologs Ardis Bērziņš, kurš paspējis sevi pierādīt arī kā zinātnieks un mācībspēks topošajiem mediķiem. Abās tiešraidēs ar pieredzes un iedvesmas stāstiem dalīsies ne tikai mācībspēki, bet arī esošie un jau absolvējušie studenti. Pasākuma laikā aicinām visus interesentus aktīvi uzdot jautājumus, uz kuriem atbildes sniegs vai nu tiešraides studijas viesi, vai arī tērzētavā RSU Studentu servisa pārstāvji.

Šopavasar RSU sarūpējusi vēl vairākas iespējas, kā studētgribētājiem iepazīt savu iespējamo nākotnes Alma mater. Ar jautājumu un atbilžu sesiju sociālajā vietnē "Instagram" no 19. līdz 29. aprīlim startēs deviņas RSU fakultātes. Sesijās ik dienu kāds no konkrētās fakultātes studentiem sniegs ieskatu studijās un atbildēs uz iesūtītajiem jautājumiem. Fakultātes mainīsies katru dienu un startēs šādā secībā: Zobārstniecības fakultāte, Eiropas studiju fakultāte, Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte, Juridiskā fakultāte, Medicīnas fakultāte, Komunikācijas fakultāte, Rehabilitācijas fakultāte, Farmācijas fakultāte un RSU Liepājas filiāle.

Ar augstskolu iepazīstināt studētgribētājus RSU plāno arī īpašā ekskursiju dienā, kas, atkarībā no epidemioloģiskajiem apstākļiem, tiek plānota maijā. Lai nepalaistu garām jaunāko informāciju, universitāte aicina visus interesentus sekot RSU kontam "Facebook", "Instagram", "TikTok", kā arī pierakstīties jaunumiem e-pastā.

Tiešraidei līdzi varēs sekot augstskolas mājaslapā un "Facebook" kontā. Iepriekš vēlams reģistrēties, klikšķinot šeit. Topošos maģistrantus uz Atvērto durvju dienu RSU aicinās maija vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!