Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) oktobris ikgadēji ir Zinātnes mēnesis, kura laikā notiek virkne pasākumu ar mērķi sniegt plašāku ieskatu studiju, zinātnes un industrijas ciešajā sasaistē. Arī šogad RSU Studējošo pašpārvalde (RSU SP) Latvijas augstskolu studentiem un citiem interesentiem piedāvās četrus pasākumus, kas attīstīs inovatīvu, pētniecībā balstītu domāšanu.

Trešdien, 9. oktobrī, pulksten 15 RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā (Anniņmuižas bulvārī 26a) studenti aicināti piedalīties uzņēmuma "Exonicus" katastrofu medicīnas simulācijas izspēlē, kur ar virtuālās realitātes palīdzību varēs apgūt četrus dažadus traumu scenārijus un izglābt "pacientu" piecu minūšu laikā. Šajā unikālajā pasākumā būs iespēja iejusties virtuālās realitātes dimensijā un izmēģināt tehnoloģiju, kurai ir potenciāls kļūt par medicīnas studiju nākotni. Pasākums notiks angļu valodā. Studenti simulācijas izspēlei var pieteikties, klikšķinot šeit.

Nedēļu vēlāk, trešdienā, 16. oktobrī, no pulksten 15 līdz 19 RSU vestibilā (Dzirciema ielā 16) norisināsies "Startup Meetup", pulcējot daudzsološāko jauno Latvijas uzņēmumu pārstāvjus. Šajā pasākumā, kas atvērts plašākai publikai, jaunie uzņēmēji dalīsies iedvesmojošos pieredzes stāstos par ceļu no idejas līdz klīniskiem pētījumiem. Paralēli būs iespējams uzzināt, kas ir start-up uzņēmums un kā to izveidot. Pasākums notiks angļu valodā.

Vērienīgākais Zinātnes mēneša pasākums notiks sestdienā, 26. oktobrī, pulksten 9 RSU Daily (Dzirciema ielā 16), kad norisināsies sadarbībā ar "Riga TechGirls" kopienu organizētais hakatons. Smeļoties iedvesmu no tādiem uzņēmumiem kā "Tilde", "Accenture" un "Vigo", hakatona dalībnieki 12 stundu laikā definēs problēmjautājumu, apzinās iespējamos tehnoloģiskos risinājumus, izkops komandas darba prasmes, izzinās dizaina domāšanu un produkta izstrādes posmus. Pasākums notiks angļu valodā.

Zinātnes mēneša pasākumu cikls noslēgsies 30. oktobrī, kad pulksten 16 "Swedbank" centrālajā ēkā (Balasta dambī 15) notiks diskusija Nākamie soļi izglītībā, zinātnē un industrijā, kurā piedalīsies pārstāvji no studiju vides, zinātnes un industrijas. RSU diskusijā pārstāvēs Pedagoģiskās izaugsmes centra direktore Nora Jansone-Ratinika, Rīgas Tehnisko univeristāti – studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis, no zinātnes politikas veidotāju puses pasākumā diskutēs Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes priekšsēdētāja Ieva Siliņa, bet industriju pārstāvēs tehnoloģiju flagmanis "Siemens". Noslēdzošais pasākums notiks latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!