Foto: AP/Scanpix/LETA

Petrs Pavels ekskluzīvā intervijā "Delfi.lt" uzsver, ka čehi turas pie sava pienākuma uzbrukuma gadījumā aizstāvēt Baltijas valstis, Poliju un citus NATO sabiedrotos. Rietumos ar prieku Čehijas prezidenta krēslā sagaidītajam bijušajam NATO ģenerālim ir arī ļoti principiāls viedoklis par atbalstu Ukrainai: piekāpties Krievijai nedrīkst! Viņa stāja iezīmē būtiskas pārmaiņas ne tikai Čehijas politiskajā vadībā, bet arī sabiedrības noskaņojumā – vēlēšanās Pavels bijušo premjerministru un pretrunīgi vērtēto miljardieri Andreju Babišu uzvarēja ar būtisku pārsvaru.

Vairāk nekā 58 % vēlētāju balsu savākušais Pavels 9. martā dos prezidenta zvērestu. Sarunā ar "Delfi.lt" jaunievēlētais valsts vadītājs stāsta par izaicinājumiem, ar kādiem viņš saskārās cīņā par prezidenta amatu, kā vērtē sabiedrības noskaņojumu Rietumeiropā un NATO atbalstu Ukrainai, kā arī pauž savu viedokli par diskusijās bieži izskanējušajām sarkanajām līnijām, kas attiecas uz moderno ieroču piegādi Ukrainai.

Sāksim ar vēlēšanu kampaņu jūsu valstī. Kā vērtējat debates un sacensību ar bijušo Čehijas premjerministru Andreju Babišu? Kas radīja lielākās grūtības?

Es domāju, lielākais izaicinājums bija tas, ka viņš bieži sagroza faktus un dažreiz pat melo.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!