Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Covid-19 vakcīnas izmēģinājumi Krievijā sākās vasaras vidū. Bez krievu "Sputnik V" brīvprātīgajiem tiek injicēts arī preparāts, kuru izstrādājusi ķīniešu kompānija "CanSino Biologics Inc.". Portāla "rus.delfi.lv" redaktore Anastasija Jefremova, kura pašlaik atrodas Sanktpēterburgā, nolēma izmēģināt vakcīnu uz sevis un pastāstīt lasītājiem, kā tas notiek.

Šī ir viņas stāsta otrā daļa – pirmā lasāma šeit.

"Nu, lūk, un tu neticēji, ka tevi čipo," raksta draugs, kuram nosūtīju fotogrāfiju ar piepampušo roku.

"Kooooo?"

"Vakcīna taču ir ķīniešu. Sasodītie komunisti implantējuši tev čipu, un nu tev uz pleca parādīsies piecstaru zvaigzne!"

Draugs, protams, joko, taču man uz jokiem prāts nenesas. Iepriekšējā vakarā izēdu kārbu ar konfektēm un pa virsu uzkodu šokolādi, ko noskaloju ar kakao, un piepampums ap dūriena vietu, kas pusotru nedēļu nebija lielāks par pieciem centimetriem diametrā, pēkšņi izpleties pa visu plecu. Turklāt vēl sācis mainīt kontūru – brīžiem tas izskatās pēc sirsniņas, brīžiem atgādina zvaigzni. Kad pirms astoņiem gadiem man piesūcās ar Laima slimību inficēta ērce, izskatījās līdzīgi.

Covid-19 vakcīnas izmēģinājumi šobrīd notiek vairākās pasaules valstīs. Krievijā testē divas – "Sputnik V" Maskavā, ķīniešu "CanSino" – gan Maskavā, gan Sanktpēterburgā. Drīzumā jāsākas arī Krievijas vakcīnas "EpiVakKorona" klīniskajiem pētījumiem. Oksfordas Universitāte un farmācijas kompānija "AstraZeneca" veic pētījumus ASV, Lielbritānijā, Brazīlijā un Dienvidāfrikā. Latvija krievu vai ķīniešu vakcīnas iegādāties negrasās, taču "AstraZeneca" preparāts valstī varētu parādīties jau šogad: rezervēts 100 000 devu. Tomēr šī prognoze pagaidām nav pārlieku uzticama – pētījumi notiek pilnā sparā, bet apstiprināta lietošanā nav neviena no vakcīnām.

Mēnesi es nedrīkstu lietot antihistamīnus vai pretsāpju līdzekļus, neinformējot par to ārstu. Nosūtu viņai fotogrāfijas. Viņa baidās un iesaka iedzert tableti..

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!