Foto: Vida Press

Ar izdevēja atļauju portālam "Delfi" ir ekskluzīvas tiesības latviešu valodā pārpublicēt neatkarīgā Krievijas medija "Republic.ru" (bijušais "Slon.ru") rakstus. Sadarbību uzsākam ar šovasar "Republic" publicēto analīzi – kāda būs Krievijas nākotne tuvākajā desmitgadē.

Fonda "Brīvā Krievija" ziņojums "Krievijas-2030 scenāriji" iezīmē pesimistisku ainu – gan lojālistiem, gan opozicionāriem.

177 lappuses biezajam ziņojumam ir 12 daļas, un tā izlasīšana raisīs vāju optimismu tajos, kas velk līdzi "Krievijai pēc Putina": analītiķi uzsver neatkarīgās opozīcijas vājās perspektīvas, kā arī kuslo tautas atbalstu liberālajām idejām. "Republic" autori izpētījuši dokumentu un izceļ dažus pamatpunktus.

Krievijas ekonomikas energoatkarība tai sola vēl mazāk perspektīvu

Krievija ar naftas augsto cenu perioda augļiem rīkojusies neefektīvi un nav uzbūvējusi diversificētu ekonomiku, bet, ņemot vērā aktīvo ekspansiju ASV enerģijas tirgū un vispārējo tendenci atteikties no "netīrās enerģijas", iespējams, nekad vairs nesagaidīs barela cenu 100 ASV dolāru. Tas nozīmē, ka Kremlim saglabāt status quo nāksies uz pārdales un fiskālās konsolidācijas rēķina, kam, kā jau redzējām 2018. gadā, ir ārkārtīgi lielas politiskās izmaksas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!