Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kaujas par Bahmutu Doneckas apgabalā turpinās – ukraiņu karaspēks atrodas pilsētas dienvidrietumu daļā un notur aizsardzību, pirmdien, jau pēc Krievijas paziņojumiem par pilsētas pilnīgu ieņemšanu, "Delfi.lt" video intervijā sacīja Ukrainas Bruņoto spēku austrumu grupējuma pārstāvis pulkvedis Sergejs Čerevatijs. Viņš noliedza Krievijas algotņu vienības "Vagner" vadoņa Jevgēņija Prigožina apgalvojumus, ka viņa vadītie spēki sagrābuši Bahmutu. Tajā pašā laikā ukraiņu karavīri Bahmutas piepilsētā pakāpeniski virzās uz priekšu.

Jau kārtējo reizi Prigožins sestdien paziņoja, ka viņi Bahmutu ir ieņēmuši. Tomēr Ukraina saka, ka tā nav taisnība. Kāda ir Bahmutas situācija pašlaik, šajā brīdī?

Mūsu apakšvienības ir pilsētas dienvidrietumu daļā – dažas ēkas un mūsu nocietinājumi. Mūsu karavīri no dažādiem karaspēkiem un daļām tur notur aizsardzību. To apliecina vairāki video, ko publicējuši mūsu speciālo korporāciju spēki, mūsu robežsargi, un vēl citi, tādēļ tas (Prigožina teiktais – red.) nav taisnība. Ienaidnieks maksimāli koncentrējas uz raķešu artilēriju. Aizvadītajā diennaktī 374 reizes atklāta uguns uz mūsu pozīcijām, 13 uzlidojumi pilsētai un apkārtnei ar lidmašīnām un triecienhelikopteriem. 120 okupanti iznīcināti kaujās pie Bahmutas, 144 ievainoti, iznīcinātas divas pašgājējartilērijas ierīces "Gvozdika" un "Giatsint", bezpilota lidaparāts "Orlan-10", divas munīcijas noliktavas. Iznīcināts arī bezpilota lidaparātu vadības punkts un prettanku raķešu komplekss.

Kāda ir varbūtība, ka tie "Vāgnera" rokaspuiši un varbūt Krievijas armijas spēki, kas atrodas Bahmutas teritorijā un pie tās, varētu nonākt Ukrainas bruņoto spēku ielenkumā 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!