11. jūnijā apritēja četri mēneši kopš Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā stājusies Ieva Jaunzeme. Trešdien tiešraidē "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā Jaunzeme skaidroja līdz šim paveiktos un vēl plānā esošos darbus, kā arī atbildēja uz jautājumiem par plašu rezonansi izraisījušām dienesta sadursmēm ar nodokļu maksātājiem.

Pēdējā laikā VID vārds medijos ir izskanējis dažādos kontekstos, gan saistībā ar iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju sistēmu un tās nepilnībām, gan tikai daļēji īstenoto kases aparātu reformu, gan, pavisam nesen, saistībā ar restorāna "Kinfield" konta bloķēšanu, kā rezultātā uzņēmums pārtrauca darbību.

Pirms kļūšanas par VID ģenerāldirektori Jaunzeme ilgstoši strādājusi dažādās ministrijās, proti, bijusi Ekonomikas ministrijas administrācijas vadītāja, Labklājības ministrijas valsts sekretāre, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece. Tāpat sešus gadus viņa bijusi Konkurences padomes priekšsēdētāja.

Jaunzeme ieguvusi ekonomista diplomu Latvijas Universitātē, kā arī profesionālo maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā Rīgas Tehniskajā universitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!