Foto: DELFI
Rīgu laiku pa laikam mēdz pielīdzināt barankai ar uztūkušām malām, bet tukšu vidiņu. Pēdējos gados iedzīvotāji aizplūda no centra, un arī daudzu ēku pirmie stāvi liecina, ka bizness attīstībai izvēlas citas vietas. Kā pandēmija un tirdzniecības centru ierobežojumi maina veikalnieku skatu uz šo Rīgas daļu?

Pirms atbildēt uz šo jautājumu, jāatgādina, ka kopš šā gada 7. aprīļa darbu klātienē atsākuši visi veikali ārpus lielajiem tirdzniecības centriem, savukārt iepirkšanās centri, kā nu spēdami, mēģina organizēt tirdzniecību ārpus telpām un aicina valdību pārskatīt šo lēmumu.

Ceturtā daļa – tukša

Vēl pirms Covid-19 otrā viļņa un tam sekojošajiem ierobežojumiem nekustamā īpašuma uzņēmums "Colliers" veica izpēti par komercplatību pieejamību un aizpildījumu tieši Rīgas centrā. Ēku pirmajos stāvos centrā un tā perifērijā kopumā ir ap 445 tūkstošiem m² iznomājamo platību. Aptuveni 108 tūkstoši kvadrātmetru (jeb gandrīz ceturtā daļa) pagājušā gada rudenī bija tukši un pieejami, bet no šīm telpām nomai aktīvi tika piedāvātas komercplatības 53,8 tūkstošu kvadrātmetru apjomā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!