Foto: Privātais arhīvs
"Kā tu šobrīd jūties? Kāds ir tavs enerģijas līmenis? Miega kvalitāte? Fiziskais stāvoklis? Garīgais stāvoklis?" meklēt atbildes uz šiem jautājumiem aicināja biohakeris Māris Žunda, konferences "Health Performance Riga 2020" rīkotājs, kurš savā prezentācijā piedāvāja veselības rīku kopumu pašizaugsmei un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Biohakeris Māris Žunda ir Rūdīšanās skolas dibinātājs un treneris, elpošanas metožu instruktors un virknes biohakinga metožu pārzinātājs un praktizētājs, kas apzināti pētītas un izmēģinātas dzīves laikā. Darbojas kā koučs gan individuāli, gan ar komandām, rīko bootcamp programmas uzņēmumiem, kā arī lielākās biohakinga konferences Baltijā – Health Performance Riga – rīkotājs.

Māra Žundas koncentrētās lekcijas vadmotīvs ir holistiska attieksme pret savu ķermeni, proti, tas jāskata kā vienots veselums gan fiziski, gan garīgi. Viņš dod iespējamos virzienus, kuros doties sevis pilnveidošanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā, savukārt katra paša ziņā ir ņemt un meklēt to, kas personīgi uzrunā – nav ne brīnumtablete, ne vienas pareizās pieejas.

"Organisms ir kā vienots veselums, un šodienas rīcības ietekmē to, kā mēs jutīsimies vecumā. Turklāt tas ietekmē arī gēnu līmeni, tāpēc skars arī nākamās paaudzes. [..] Mēs esam tik spēcīgi, cik mūsu vājākā vieta."

Žunda savā prezentācijā iepazīstina ar holistisku piramīdu, kas veido un uztur cilvēka veselību un labsajūtu. Tās pamatā ir miegs, nākamais līmenis ir stresa vadība (izceļot atšķirību starp simpātisko un parasimpātisko nervu sistēmu), pēc tam nāk uzturs, kam seko kustības un visbeidzot jēga, proti, kādēļ mēs dzīvojam.

Pirtniecība, biohakings, koučings, elpošana kā stresa vadības rīks, Vima Hofa metode, biohakera uztura manifests, uztura bagātinātāji Rietumu cilvēka uzturā, ilgdzīvotāji no "zilajām zonām" un ikigai princips – par to visu uzzini Māra Žundas lekcijā-ceļvedī!

Turpinājumā skaties videolekciju: 


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!