Foto: Privātais arhīvs
"Diagnozi es uzskatu par simptomu dzīvesveidam – ja mēs mainām savu attieksmi un emocionālo stāvokli, mainās arī fiziskais stāvoklis," atklāj fizioterapeits Artūrs Ķirps, viens no "Health Performance Riga 2020" speciālizlaiduma dalībniekiem, kurš iepazīstināja ar ķermeņa pašdziedināšanās mehānismiem, par kuru efektivitāti pārliecinājies pats uz savas ādas, ārstējoties pēc smagas traumas.

Artūrs Ķirps ir Latvijas šorttreka fizioterapeits un praksē pielieto viscerālo un rekonektīvo frekvenču terapiju, kas ļauj strādāt visos līmeņos – fiziskajā, emocionālajā, mentālajā un garīgajā. Paralēli pēta emociju ietekmi uz šūnu bioķīmiju, pašdziedināšanās mehānismus un pārtikas ietekmi uz emocijām un ķermeni. Zināšanas papildinājis, studējot Maskavā un Pēterburgā.

10 profesionālās darbības gadu laikā, pētot cilvēka veselību un meklējot atbildes, viņš sapratis, ka vesels un laimīgs cilvēks ir nedalāmas lietas – šodienas labsajūta un veselība ir atkarīga no vakardienas domām un darbībām, tāpēc cilvēks jāskata kā viens veselums. "Ķermenis ir pašregulējoša sistēma, kas vienmēr tiecas uz veselību, ja mēs radām attiecīgus apstākļus."

2017. gadā Artūrs Ķirps cieta autoavārijā sadursmē ar traktoru, kā rezultātā guva ārējo lūzumu, abu kāju nervu bojājumus, sirds kontūziju, viņa elkonis tika sadragāts 13 daļās, kā arī piedzīvoja smagu asiņošanu. Ārstēšanās procesā viņš atskārta, ka spēj savu atveseļošanos vadīt pats, turklāt būtiska nozīme šajā procesā ir pateicībai.

Iedvesmojošajā lekcijā viņš atklāj to, kā sajūtas un stress ietekmē iekšējo orgānu darbību un organisma pašdziedināšanās spējas, kā arī uztura nozīmi slimību profilaksē un ārstēšanā, piesaucot slaveno Hipokrata teicu, ka visas slimības sākas zarnās. Piemēram, gremošanas sistēma ir saistīta ar zemapziņu. Jā sāk kārtot zarnu trakta darbību, mainās emocionālais stāvoklis.

"Jāuzdod sev divi jautājumi: kā jūtas mans ķermenis un kā jūtos es pats. Un atbildes uz šiem jautājumiem var saņemt tad, kad mēs neesam stresā un nesteidzamies. [..] Pieredze rāda, ka cilvēki mainās divos gadījumos – kad ir ļoti slikti vai kad ir liela iedvesma. Šis ir laiks, kad ir jārunā par iedvesmu!" lekcijā mudina Artūrs Ķirps.

Turpinājumā piedāvājam noskatīties fizioterapeita Artūra Ķirpa lekciju:



Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!