Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Kārkliņi (uzvārds mainīts) iecienījuši "Maxima", bet Skujiņi (uzvārds mainīts) – "Rimi". Abas ģimenes vairākas reizes mēnesī pasūta produktus internetā: no "Rimi" e-veikala un pārtikas interneta veikala "Barbora", kurš nodrošina "Maxima" preču tirdzniecību tīmeklī. Ģimenes dzīvo Rīgā, pasūta vienus un tos pašus produktus jau gadiem ilgi.

“Delfi” salīdzināja abu mājsaimniecību iepirkumu septiņu mēnešu čekus, pētot, kuras preces sadārdzinājušās īpaši. “Barboras” čekos nav redzams, cik un kuri produkti tobrīd bijuši ar atlaidēm, savukārt “Rimi” e-veikala čekā var redzēt tikai kopējo gala atlaidi, bet ne katram produktam atsevišķi. Tātad tā nav cenu revidēšana veikalu plauktos, bet divu mājsaimniecību pārtikas groza cenu kāpuma pētīšana.

Cenas kāps vēl


Skujiņi ir liela ģimene, divi lielie un trīs mazie. Kraukšķina cepumus tā, ka saldi smaržo visa māja un drupačas ripo pa visiem dīvāniem. Vislabāk garšo “Selgas” cepumi. Kamēr rītos pieaugušie turpina čučēt, sīkie ceļas agri un grib kaut ko uzgrauzt, negaidot brokastis. Tā ir tradīcija, ka cepumi no rīta gaida bļodiņā uz galda, blakus zīmējamam papīram un puzlei.

“Rimi” e-veikalā “Selgas” cena pēdējo sešu mēnešu laikā dubultojusies. Patlaban paciņa maksā 1,19 eiro. Tikmēr Lietuvas e-veikalā viens “Selgas” cepumu 180 gramu iepakojums šobrīd ar atlaidi maksā 69 centus, bez atlaides – 89 centus. Igaunijas “Rimi” veikalā cena ir 85 centi. Skujiņu ģimenes grozā par vairākiem desmitiem centu kāpusi cena arī “Rimi” vistu olām, bet graudainais biezpiens “Smiltene” kopš janvāra sadārdzinājies apmēram par eiro.

“Rimi” e-veikalā “Selgas” cena pēdējo sešu mēnešu laikā dubultojusies. Patlaban paciņa maksā 1,19 eiro. Tikmēr Lietuvas e-veikalā viens “Selgas” cepumu 180 gramu iepakojums šobrīd ar atlaidi maksā 69 centus, bez atlaides – 89 centus. Igaunijas “Rimi” veikalā cena

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!